Steam yeni indirme seçeneklerini açıkladı - Haberler - indir.com

Steam yeni indirme seçeneklerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-31 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle ülkelerde karantina ilan edilmeye devam ediyor. Durum böyle olunca ise internet kullanımlarında çok yoğun bir artış izleniyor. Steam ise artan bu internet kullanıma bir çözüm olarak indirme ve güncellemeler için bazı yeni seçenekler ve kurallar getirdi. Son haftalarda milyonlarca insan evlerinden çıkmıyor ve bu sebeple zamanlarını film, dizi, oyun veya internet gezintilerinde geçiriyorlar. Bu durum internet kullanımını dünya genelinde ciddi oranda artırırken hem iş hem de eğlence için kullanılıyor. Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde bir internet trafiğinin yaşanması olası oluyor. Bu nedenle birçok servis ve şirket platformlarında internet sıkışıklığının önüne geçebilmek için bazı kurallar ve kısıtlamalar getirdi.

Baktığımız zaman YouTube ve Netflix gibi şirketler internet kullanımlarının oldukça yoğun olduğu servisler olarak gözüküyor. Bu isimlerden de olan Steam, yeni bant genişliği tasarruf önlemlerini açıkladı. Valve, başlangıç için oyun güncellemelerini indiren kullanıcılarına bir kısıtlama sunmayacak. Ancak bunun yerine güncelleme saatlerini ve sıklıklarını değiştirerek bu trafiğe bir önlem alacak.

Vestel pandemi nedeniyle üretime ara evrdiğini duyurduVestel pandemi nedeniyle üretime ara evrdiğini duyurdu

Steam yeni indirme seçeneklerini duyurdu

Bu haftadan itibaren sadece son 3 gün içerisinde oynanan oyunların hemen güncelleneceği Valve tarafından belirtilirken, kullanıcıların sürekli oynamadıkları oyunların güncellemesinin ise varsayılan olarak durdurulacağı ifade ediliyor. Bu yeni kural ile istediğiniz oyunun güncellemesinin engellemeyeceğini de bildirirken bu özellik haricinde kullanıcıların oyunları için yine otomatik güncelleme zamanlaması yapabileceklerini de ifade ediyor.

Valve tarafından bu önlem haricinde internette yoğunluk yaşayan kullanıcıların Steam bant genişliğini düşürerek oyun indirirken internette sıkıntısız olarak gezebileceklerini ifade ediyor. Diğer yandan güncelleme ve bant genişliği noktasında daha fazla sorusu olan kullanıcılar için de bir destek sayfası açmış durumda. Bakalım daha ne gibi hamleler gelecek göreceğiz.


Meizu 17 ailesinin beşli kamera sistemiyle geleceği netleşti!Meizu 17 ailesinin beşli kamera sistemiyle geleceği netleşti!
Xiaomi'nin 3.çeyrekte tanıtacağı akıllı telefonların listesi ortaya çıktı!Xiaomi'nin 3.çeyrekte tanıtacağı akıllı telefonların listesi ortaya çıktı!

PAYLAŞ