Steam yeni güncellemeleri ile birçok değişiklik ile kullanıcı karşısında! - Haberler - indir.com

Steam yeni güncellemeleri ile birçok değişiklik ile kullanıcı karşısında!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 15:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Steam için uzun zamandan beri konuşulan güncelleme nihayet gerçekleşti. Yeni güncelleme ile pek çok farklı özellik değiştirildi ve yeni özellikler uygulamaya eklendi.

Dünyanın en popüler oyun platformlarından bir tanesi olan Steam, yeni özellikleri ile desteklediği uygulamasında kapsamlı bir güncelleme sundu. Güncelleme ile birlikte uzun zamandan beri konuşulan pek çok yenilik uygulamaya eklendi. Steam güncellemesinde dikkat çeken özellikler ise şu şekilde;

Yeni İndirmeler Sayfası

İndirme sayfasında tamamen farklı bir tasarıma geçiş yapıldı. Kullanım kolaylığının yanı sıra indirmeler ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşılmasını sağlayan geliştirici ekibi, böylece kullanıcılara indirmeler üzerinde tam anlamıyla hakimiyet sağlıyor. Yeni tasarım ve güncelleme sonrasında öne çıkan değişiklikler şöyle;

  • Kuyrukta yer alan tüm içerikler için artık ilerleme çubuğu ile daha kapsamlı bir veri sunulacak.
  • Oyunun adının yanında yer alacak i simgesi ile birlikte indirme ile ilgili içeriklere yönelik özel veriler sunulacak. Böylece kullanıcılar yapılacak indirmenin güncelleme, atölye içeriği gibi ne tür bir içerik olduğunu daha kolay bir şekilde öğrenebilecek.
  • İndirme kuyruğundaki tüm içerikler sürükle bırak yöntemi ile değiştirilebilecek ve sıralanabilecek. Böylece kullanıcılar ilk olarak inmesini istediği içeriği en üst sıraya taşıyabilecek. Bu durum oyunların arka planda otomatik bir şekilde indirilmesini de sağlayacak.
  • Oyunlar ile ilgili haberleri görüntüle butonuna basılması halinde ise oyun için yapılan son güncelleme ya da yamada yer alan yeniliklerin izlenebileceği bir pencere açılacak.

 Depolama Yönetimi

Özellikle eski versiyonda depolama alanına yönelik herhangi bir planlama yapılamazken şimdi depolama alanları kapsamlı bir şekilde analiz ediliyor. Böylece hangi oyunun ne kadarlık bir veriye sahip olduğu ve tüm disklerdeki toplam kapasitenin ne kadarının kullanıldığı, depolama yönetimi bölümünden kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor. 

 

Kütüphane

Kullanıcıların mevcut olduğu oyunlara erişebildiği kütüphane bölümünde ise artık daha kolay bir yönetim için özel iletişim pencerelerine yer verildi. Son arkadaş etkinlikleri adı ile yer alan panel uygulamadan kaldırıldı. Özellikle maksimum uzunlukta olan hesap adlarının gösterilmesi ile ilgili sorun giderildi.

Belirtilen özelliklerin yanı sıra oyun platformunda yaşanan pek çok hata, yeni güncelleme ile giderildi. Böylece daha iyi bir deneyim sunmaya başlayacak olan Steam’de özellikle uzak oyuncunun kontrol ara yüzünün algılanmaması veya işlevini yerine getirmemesi gibi problemler de giderildi. Pek çok farklı işletim sistemini kapsayacak yeni güncelleme, yapılacak güncelleme kontrolü ile birlikte bilgisayarlara indirilebilecek. Güncelleme ile tüm özellikler aktif hale getirilecek.





PAYLAŞ