Steam, uzaktaki 2 oyuncuyu aynı cihazda oynatacak - Haberler - indir.com

Steam, uzaktaki 2 oyuncuyu aynı cihazda oynatacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 19:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Oyun dünyasının popüler servisi Steam, oyuncuları elinde tutmak adına yeniliklerini sürdürüyor. Var olan kitlesini kaybetmek istemeyen şirket şimdi ise bazı yeni özelliklerini daha duyurdu. Sadece oyun geliştiricileri için değil, oyuncuları için de düşünülen bu yenilikte oyuncular artık Steam üzerinden birbirleriyle oyun oynayabilecekler. Steam’ın çevrim içi oyun dünyasına kazandıracağı bu yeni özelliğin oldukça dikkat çekmesi bekleniyor. Steam’ın yeni güncelleme ile beraber sunması beklenilen bu özelliğin “Birlikte Oynat” adlı bir isme sahip olması bekleniyor. Bu sayede bir cihaz üzerinden 2 oyuncu oyun deneyimi yaşayabilecek. Valve bu yeniliği Steamworks web sitesi üzerinden geliştiricilere duyurmuş durumda.

Steam’dan Yeni Çoklu Oyun Özelliği

iOS Instagram karanlık mode desteği kazandıiOS Instagram karanlık mode desteği kazandı

Yeni özelliği 21 Ekim tarihinde beta sürümle beraber deneyimlenmeye başlaması bekleniyor. Steam’da yer alan çevrim içi oyunlar ile arkadaşınız yanınızda olmasa bile beraber oyunlar oynayabiliyorsunuz. Cihazınız karşıdaki arkadaşınız için bir yayın bilgisayarına dönmüş oluyor. Yeni özellikte ise aynı cihaz üzerinden oyun oynayabilecekken ekran ise ikiye bölünebilecek. Yeni özelliği çok oyunculu ve yerel co-op ile bölünmüş ekranlı oyunlarda çalışacağı ifade ediliyor. Ancak oyun ekran bölünmesi desteklemese bile yeni özellik ile beraber oyun bu moda özgün bir görünüme kavuşabilecek.

Yeni özelliği Valve çalışanı Alden Kroll şu şekilde açıklıyor: Remote Play Together (Birlikte Uzaktan Oynama), bir ana makinenin ekranını ikinci bir oyuncuya aktararak çalışıyor. Daha sonra ikinci oyuncunun girdisini yakalıyor ve ana makinede çalışan oyuna geri gönderiyor.”

Benzer şeyleri PS4’te Share Play ve Nvidia’da GameStream olarak görsek de, bakalım Steam’ın bu yeni özelliği oyuncular tarafından nasıl karşılanacak ve nasıl bir işleyişe sahip olacak yakında göreceğiz. Beta sürecinden sonra Steam’ın bu yeni özelliğinin yakın zamanda tüm kullanıcılar için aktif olması bekleniyor.


Apple kullanıcılarına müjde, Spotify beklenen desteğe kavuştuApple kullanıcılarına müjde, Spotify beklenen desteğe kavuştu
Tüm bilgisayarlar tek bir parça ile Wi-Fi 6 desteği kazanacakTüm bilgisayarlar tek bir parça ile Wi-Fi 6 desteği kazanacak

PAYLAŞ