Steam Topluluk Önerileri özelliği kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Steam Topluluk Önerileri özelliği kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler dijital oyun platformlarından olan Steam, bir süredir laboratuvarında geliştirmiş olduğu Topluluk Önerileri özelliğini nihayet Steam’e dahil etti. Platform diğer yandan haber akışı ve platformda gezinme noktasında da çeşitli yenilikler olduğunu belirtiyor. Bir süre önce başlatılan Steam Laboratuvar deneyleri, Valve’a yeni özellikleri deneme ve kullanıcıların ise önüne sunma şansı veriyor ve bu özellikleri Steam’a eklemeden önce ise geri dönüşler toplama şansı da yakalamış oluyor. Valve yapmış olduğu bu hamle ile Topluluk Önerileri özelliğini Steam’a ekledi ve bazı detaylar paylaştı.

Henüz Topluluk Önerileri özelliğini kullanmadıysanız, bu özellik ile çeşitli oyunlar için son incelemelerin seçimlerini görebilirsiniz. Bu incelemeleri, oynama süresi, yayınlanma zamanı, dil ve etiketler gibi çok çeşitli filtreler ile sınıflandırmanız da mümkün olacaktır. Buradaki amaç ise topluluğun eğlenmiş olduğu en iyi PC oyunlarını ortaya çıkarmak olacaktır.

Steam'de indirime giren sistem gereksinimi düşük en iyi 11 oyunSteam'de indirime giren sistem gereksinimi düşük en iyi 11 oyun

Steam Topluluk Önerileri Özelliği

Gelecek olan bu yeni Steam Laboratuvar deneyi, haber havuzu güncellemesini de içerisinde barındırıyor. Haber havuzu özelliği, haber akışınızdaki içerikleri belirlemenizi sağlıyor Diğer yandan mağazada gezme noktasında da bazı geliştirmeler Valve tarafından yapılıyor. Şirket bu yeni eklemeler haricinde Deep Dive ve The Automated Show olarak adlandırdığı iki deneyini de sonlandırdı. Bu deneylerden birisi uzun oyun ön izlemelerinin oyuncuların çok fazla ilgisini çekmediğini ve platformun Steam Ödülleri gibi içeriklere ihtiyacı olduğunu keşfetmiş durumda.

Diğer bir deney olan Deep Dive ise oynanacak yeni bir oyun bulmanız için oyun bulmanızı sağlıyordu. Fakat bu özelliğin fazla ilgi görmediği için sonlandırıldığı belirtildi. Son kullanıcıları için sorgu genişletme, geliştiriciler için ise etiket sihirbazı gibi bazı yardımcı özellikler ve algoritmalar bulunuyor. Bakalım bu yeni özellikler Steam kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


Amazon Games’in İlk Oyunu Crucible'nın kapalı beta sürümü Steam'de yayımlandıAmazon Games’in İlk Oyunu Crucible'nın kapalı beta sürümü Steam'de yayımlandı
Steam yaz indirimlerinin en başarılı 10 simülasyon oyunuSteam yaz indirimlerinin en başarılı 10 simülasyon oyunu

PAYLAŞ