Steam sonbahar 2020 indirimlerine dair verilerini yayınladı - Haberler - indir.com

Steam sonbahar 2020 indirimlerine dair verilerini yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-22 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Steamworks geliştiricileri için yeni bir blog yazısı yayınlanlayan Valve tarafından 2020 yılının Steam Sonbahar indirimine yönelik önemli rakamlar paylaşıldı. Bu yılın indirim döneminin en büyük sohbahar indirimi olduğu da belirtiliyor. Valve tarafından Steamworks Development blogu üzerinde yayınlanan veriler 1 Aralık 2020 tarihinde biten 2020 Steam Sonbahar indirimlerine dair istatistikleri gösteriyor. Kış indirimi ile karşılaştırıldığı zaman daha küçük bir indirim olan bu dönemde, görünene göre bu yıl Steam’in beklentilerinin üzerinde bir satış rakamı gerçekleşti. Baktığımız zaman sonbahar indirim döneminin hem geliştirici hem de yayıncılar noktasında en fazla gelir elde edilen sonbahar indirim dönemi olduğu belirtiliyor.

Adobe Analytics’e göre ise birçok ülkede süren COVID-19 karantinaları, Kara Cuma gibi etkinlikler ile beraber de Steam satışlarının artmasına sebep oldu.

Valve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattıValve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattı

2020 Steam Sonbahar indirimi istatistikleri

Bu yıl ki Sonbahar İndirim kapsamında bir milyon oyuncunun platformda ilk defa bir oyun satın aldığını yada bir işlem gerçekleştirdiğini belirtiyor. Ayrıca Valve, 2019’daki aynı döneme göre %33 oranında bir artış gerçekleştiğini de belirtiyor. Yeni oyuncular haricinde mevcut oyuncuların da indirimlere büyük bir ilgi gösterdiğini belirtiyor. Bu kapsamda Steam’in eş zamanlı kullanıcı sayısı 24 milyonn ile en üst seviyeyei görmeyi başardı. 2019 sonbahar dönemine göre ise 7 milyonluk bir artış olduğu gözüküyor. Ayrıca Valve, Sonbahar İndirimi ile beraber eş zamanlı yapılan Steam Ödülleri adayları ile alakalı da veriler paylaştı. Açıklamaya göre 5.3 milyon seçmen farklı oyun ve kategoriler için toplamda 30 milyon oya sahip oldu.

Bunun haricinde ise 1.6 milyondan fazla müşteri, sevdikleri oyun içi geri bildirim sağladı. 2020 Steam Ödülleri için adaylar açıklanmaya devam ederken, oylama 22 Aralık ile 3 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.


Steam eş zamanlı çevrimiçi kullanıcı sayısıyla yeni bir rekor kırdıSteam eş zamanlı çevrimiçi kullanıcı sayısıyla yeni bir rekor kırdı
250 TL altı en iyi akıllı bileklikler250 TL altı en iyi akıllı bileklikler

PAYLAŞ