Steam oyunları nasıl iade edilir? - Haberler - indir.com

Steam oyunları nasıl iade edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, oyun iadesi konusu kullanıcılar için önemli bir konudur. Kullanıcılar bazen aldıkları oyunu iade etmek isteyebiliyor. Bu durum karşısında internetten, Steam oyun iade etme ya da Stam oyun iade etme nasıl yapılır şeklinde çeşitli aramalar yapılıyor. Bu konulara netlik kazandırmak adına hazırladığımız yazımızdan kendinize referans alabilirsiniz. Gelişen teknoloji ile beraber oyun DVD'leri satın alma artık geride kaldı. Artık oyunseverler internet üzerinden Steam gibi platformlardan online olarak oyun oynamayı tercih ediyorlar. 

Steam oyun iade etme nedir?

Steam platformu, lisanslı olarak oyun, video ve yazılım satışı yapar. Kullanıcıların birçoğu, Steam platformunu kullanarak oyun satın alım işlemi yapar. Şöyle ki artık reklam politikaları, oyunlar içinde geçerli olup bu konuda çok başarılı reklamlar söz konusudur. Kullanıcılar bu tür reklamlardan etkilenerek oyun satın alabiliyor ve ardından pişman olabiliyorlar. Buna benzer olarak internette ya da yakın çevrenizden Steam  oyunlarını görerek beğeneceğinizi düşünüp oyun satın alabiliyorsunuz. Fakat daha sonrasında ise oyunu beğenmeyip iade edip paralarını geri almak isteyebiliyorlar. Peki Steam iade etme konusunda kullanıcılarına neler sunuluyor ya da bu konu hakkında neler yapılabilir?

Steam'de Capcom oyunlarında indirimlerSteam'de Capcom oyunlarında indirimler

Steam iade koşulları nelerdir?

Ürün satışı yapan her yerde olduğu gibi Steam platformunda da iade etme konusunda bazı koşullar mevcuttur. Şöyle ki öncelik olarak oyunu satın almanızın üzerinden maksimum 14 gün geçmiş olması gerekiyor. Eğer 14 günü geçirirseniz oyunu iade edemezsiniz. Satın aldığınız oyunu iade etmeden önce ilk olarak iki saat oynayarak oyun hakkında net bilgiler edinmelisiniz. Eğer oyunu 14 gün içerisinde 2 saatten fazla oynarsanız Steam iadeyi kabul etmeyecektir. İade etmek için oyunu Steam üzerinden almış olmanız gerekiyor. Yani oyunu farklı bir siteden aldıysanız ve oyun Steam platformunda da varsa iadesini Steam'den yapamazsınız. 

Steam oyun iadesi nasıl yapılır?

Steam üzerinden satın aldığınız oyunu iade etmek için ilk olarak Steam platformunda hesap girişi yapmalısınız. Ardından sağ üst köşede yer alan satın aldığınız oyunların toplandığı kütüphane kısmına tıklayın. Buraya tıkladığınızda sol tarafta yer alan kısımda oyun listenizi göreceksiniz. Bu oyunlara göz atın ve iade etmek istediğiniz oyunun üzerine tıklayın. Daha sonra karşınıza oyunun sayfası açılacaktır. Burada, sağ kısımda karşınıza çıkacak olan bağlantılar kısmının altında yer alan destek seçeneğine tıklayın. Önünüze, oyunla ilgili “Ne gibi bir sorununuz var” şeklinde bir sayfa gelecek. Bu sayfadan yaşadığınız sorunu seçmeli ve sonra yine karşınıza gelecek olan sayfadan yine sorununuzu belli ederek devam etmeniz gerekiyor. Son olarak ise "İade talebinde bulunmak istiyorum" seçeneğini seçerek, iade talebinizi oluşturup gönderebilirsiniz. 

Steam para iade etme süresi

Steam üzerinden iade talebini oluşturdunuz ve ardından gelecek olan sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında da bilmeniz gerekenler vardır. Steam, oyun iade talebinin ardından inceleme yapıyor. Bu incelemenin ardından talebiniz, Steam iade şartlarına uygunsa kabul ediliyor. Bu talebin yanıtlanma süresi ise yaklaşık bir hafta. Talebinizin kabul edilmesi halinde ödeme yaptığınız şekle göre Steam para iadenizi gerçekleştiriyor. Bu iade nakit ya da Steam bakiyesi şeklinde geri dönüyor. Paranızın hesabınıza yatması ise onaylandıktan sonra 1 hafta içerisinde gerçekleşiyor. 

 

 


GTA 4 yenilendi! Steam'e geri dönüyor!GTA 4 yenilendi! Steam'e geri dönüyor!
Steam'in resmi internet sitesinde Epic Games'e karşıcı çarpıcı ifadeler!Steam'in resmi internet sitesinde Epic Games'e karşıcı çarpıcı ifadeler!
Rainbow Six Siege, Steam'de kendi rekorunu kırdı!Rainbow Six Siege, Steam'de kendi rekorunu kırdı!

PAYLAŞ