Steam oyun iade etme nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Steam oyun iade etme nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 10:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dijital oyun platformu denildiği zaman akla gelen ilk isim olan Steam üzerinden birçok oyuncu satın alım işlemi gerçekleştiriyorlar. Ancak bu satın alım sonrasında iade isteminde bulunan kullanıcılar için karşılarına bir kolaylık sunuluyor. Öyle ki bu noktada Steam üzerinden oyun iadesi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenlere bu içeriğimizde bakacağız. Steam oyun iade etme noktasında kullanıcılarına çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Son yıllarda artık oyun DVD’leri ile bilgisayarlara oyun yüklemek yerine artık dijital bir şekilde Steam gibi online platformlar tercih ediliyor. Gelin şimdi Steam oyun iadesi nasıl yapılır bakalım.

Steam oyun iadesi nedir?

Spotify, podcast'leri yeni bir çalma listesinde sunuyorSpotify, podcast'leri yeni bir çalma listesinde sunuyor

Steam platformunda lisanslı olarak oyun ve yazılımların satıldığını görüyoruz. Birçok oyuncu tarafından oyun satın alınmak istendiği zaman başlıca olarak Steam tercih ediliyor. Ancak oyunu satın aldıktan sonra beklendiği gibi çıkmadığı zaman iade hakkı da bulunuyor. Özellikle oyuncular reklam ve videolardan oyunları beğenebileceklerini sanıp satın alıyorlar. Daha sonra ise beğenmedikleri zaman oyunu iade etmek ve paralarını geri almak istiyorlar. Steam ise bu noktada oyunculara bazı iade şartları sunmuş durumda.

Steam oyun iade etme şartları

Öncelikle oyunu satın aldıktan sonra maksimum olarak 14 gün geçmiş olması gerekiyor. Steam’e göre eğer satın alımın üzerinden 14 gün geçtiyse artık o iade talebi kabul edilmiyor. Bir başka şartta ise Steam’a göre oyunun kötü veya iyi olduğuna karar vermek için en az iki saat oynamak gerekiyor. Buna göre 14 günlük süre içinde oyunu 2 saatten fazla oynadıysanız yine iade etmeniz kabul edilmeyecektir. Son olarak ise Steam şartlarına göre oyunu başka bir site üzerinden değil, direkt olarak Steam’dan satın almanız gerekiyor.

Steam oyun iadesi nasıl yapılır?

Steam’da oyun iade etmek için ilk olarak Steam hesabınıza giriş yapın. Daha sonra sağ üst kısımdan satın aldığınız oyunları göreceğiniz kütüphane bölümüne erişin. Burada sol tarafta yer alan sahip olduğunuz oyunların listesini göreceksiniz.

  • İade etmek istediğiniz oyunu üzerine tıklayın. Tıkladıktan sonra oyun sayfasının geldiğini göreceksiniz.
  • Sağ kısımda yer alan bağlantılar bölümünün altında destek seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza “Ne gibi bir sorununuz var” olarak bir sayfa gelecektir.
  • Burada sorunu seçmeniz ve gelen yeni sayfada tekrar sorununuzu seçmeniz gerekiyor.
  • Sorun seçimleri sonrasında “İade talebinde bulunmak istiyorum” seçeneğini seçip iade talebinizi gönderebilirsiniz.

Steam oyun iade talebinizi oluşturduktan sonra bir inceleme gerçekleştiriyor. Bu inceleme sonrasında şartlarınız uygun çıkarsa kabul ediliyor. Talebinizin yaklaşık yanıt süresi ise 1 hafta sürüyor. İade ise nakit veya Steam bakiyesi olarak hesabınıza geri yansıtılıyor. Onaydan sonra ise 1 hafta içerisinde paranızın hesabınıza geleceğini söyleyebiliriz.


İlgili uygulamalar
Xiaomi’nin 100W hızlı şarj sistemi ne zaman satışa çıkacak?Xiaomi’nin 100W hızlı şarj sistemi ne zaman satışa çıkacak?
ASUS, yeni Mesh WiFi sistemi ZenWiFi’ı duyurdu!ASUS, yeni Mesh WiFi sistemi ZenWiFi’ı duyurdu!

PAYLAŞ