Steam otomatik oyun güncelleme sistemini düzenliyor! - Haberler - indir.com

Steam otomatik oyun güncelleme sistemini düzenliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-02 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Corona virüs salgını nedeniyle bant genişliğine kısıtlama getiren platformlar arasında Steam’de katıldığını açıkladı. Steam otomatik oyun güncelleme sisteminde yeni düzenlemeler yaptı.

Dünyayı etkisi altına alan pandemi salgını nedeniyle milyonlarca insanın evlerine kapanması sosyal medya uygulamalar, dizi/film platformları ve oyun platformlarının kullanımını da ikiye katladı. Bu da internet kullanımında ciddi bir yoğunluk oluşturarak hizmetlerin sekteye uğramasına neden oluyor.

Steam'de 4 oyun kısa bir süreliğine ücretsiz olduSteam'de 4 oyun kısa bir süreliğine ücretsiz oldu

Video oyun alanı zaten diğer platformlara göre daha yüksek boyutlu dosyalara sahip olduğundan bazen bu oyunların güncellemeleri de büyük boyutlarda olabiliyor. Konsol üreticilerinin bu duruma getirdiği çözüm güncellemeleri için bant genişliğine belirli bir sınırlama getirmek olmuştu.  Aynı stratejiyi PC tarafında uygulayan da Steam oldu.

Steam'den "Evde Kal" kampanyası!

Konuyla ilgili olarak Valve’in yaptığı açıklamaya göre Steam için kullanıcıların bilgisayarlarında kurulu olan oyunlar için gelen güncellemelere yeni bir düzenleme getirildi. Bu haftadan itibaren uygulanmaya başlayacak bu düzenlemeyle birlikte oyuncuların son üç gün içerisinde oynadığı tüm oyunlar güncellemeleri otomatik olarak alırken, daha az oynan oyunların güncellemeleri ise ilerleyen günlerde alınacak. Tabi bu düzenlemenin sadece otomatik güncellemeleri kapsadığının da altını çizmekte fayda var. Yani Steam kullanıcısıysanız ve daha az oynadığınız bir oyunun güncellemesini hızlı almak istiyorsanız oyunu manuel olarak güncellemeye devam edebileceksiniz.

Steam’in dünya üzerinde binlerce kullanıcı olduğu düşünüldüğünde sunulan bu çözümün oldukça mantıklı göründüğünü söylemek gerek. Bu sayede hem eş zamanlı otomatik güncellemelerle sisteme çok yüklenilmeyecek, hem de güncellemeye sahip olmak isteyen kullanıcılar engellenmeyecek.


İlgili uygulamalar
Steam yeni indirme seçeneklerini açıkladıSteam yeni indirme seçeneklerini açıkladı
Mount & Blade II: Bannerlord Steam ve Twitch'te rekor kırdıMount & Blade II: Bannerlord Steam ve Twitch'te rekor kırdı

PAYLAŞ