Steam ödüllendirme sistemi üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Steam ödüllendirme sistemi üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-13 09:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Uzun yıllardır dijital oyun pazarını domine eden Steam, bu defa kullanıcılarına ödül sistemini tanıtacak. Henüz ayrıntıları belli olmayan sadakat sistemi ile platform, oyunculara ödüller ve avantajlar verecek. Steam incelemelerine yeni ifadelerin dahil edilecek olması, bu sistemin ilk ışıkları olarak görülüyor.

İndirim dönemlerinde etkinlikler organize eden ve bu etkinlikler ile kullanıcılara profil arkaplanı gibi ödüller dağıtan dijital oyun platformu, bu defa incelemelere verilen tepkilerin toplamıyla oyun dağıtacak gibi duruyor. 

Mount & Blade II: Bannerlord'un gelişimini gösteren yol haritası yayımlandıMount & Blade II: Bannerlord'un gelişimini gösteren yol haritası yayımlandı

Steam ödüllendirme sistemi üzerinde mi çalışıyor?

Platformda uzun süredir tasarım dışında yenilik görmedik. Bu defa gelmesi beklenen sistem ile inceleme yapan kullanıcılara ödüller dağıtılacak. Twitter üzerinde yapılan paylaşım, bu sistemin yavaş yavaş eklendiğini aktarıyor.

Valve is working on loyalty awards/rewards. It has a point system, and a system to add reactions to user reviews.

Also includes reward items, redeeming points for badge levels, and possiblity game discounts. — Pavel Djundik (@thexpaw) May 9, 2020

 Bu iddiayı ortaya atan kaynak ise oldukça sağlam, SteamDB sitesinin geliştiricilerinden olan Pavel Djundik bu iddiaları ortaya atan kişinin bizzat kendisi. Bu ödüllendirme sistemi, kullanıcılara profil arkaplanları; rozetler, emojiler ve indirimler kazandırabilir.

Steam ürün sayfalarında yer alan incelemelere eklenecek olan ifadeler bu sistemin ilk ayrıntıları olabilir. Zira incelemeler için şu an sadece olumlu ya da olumsuz ve komik ifadeler bırakılabiliyor. 

 Epic Games Store ve Steam arasında süren savaşta iki dijital oyun mağazası da oyunculara sürpriz tekliflerle gidiyor. Steam’e eklenmesi beklenen ödüllendirme sistemi ile kartlar değişebilir. Henüz bu sistem için inceleme ödüllerinden fazlasını bilmiyor olsak da ilerleyen dönemlerde farklı ödüllendirme koşullarını görebiliriz.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ