Steam kullanım verilerine ait yıllık rapor yayımladı - Haberler - indir.com

Steam kullanım verilerine ait yıllık rapor yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dijital oyun dünyasının en popüler platformlarından biri olan Steam, aylık aktif kullanıcı sayısına ait bir rapor yayımladı.

Pandeminin başından beri ardı ardına rekorlarla gündeme gelen Steam bu sene dünya genelinde herkesin evlere kapanmasının da etkisiyle büyük bir çıkış yaptı. Oyuncu sayılarında rekora doymayan Steam aylık aktif kullanıcı sayısını gösteren bir rapor yayımladı. Raporda Steam’in hem Xbox Live‘ı hem de PlayStation Network‘ü geride bırakmayı başardığı gözlerden kaçmadı.

Steam eş zamanlı oyuncu sayısında %40 artış yaşandıSteam eş zamanlı oyuncu sayısında %40 artış yaşandı

Oyun dünyasının en büyük oyun geliştiricilerinden ola Valve’nin sahibi olduğu Steam 2020 yılının kullanım verilerini yayımladı. Yayımladığı kullanım raporunda başarısı gözle görülen platform, diğer oyun platformlarını ciddi bir farkla geride bırakmayı başardı. 120 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olan Steam, 1022 milyon aktif kullanıcısı olan PlayStation Network‘e ve 90 milyon aktif kullanıcısı olan Xbox Live‘a büyük bir fark atıyor.

Bu yılın en çok satan ve oynanan oyunları Steam tarafından açıklandı

Yayımlanan rapora göre karşılaştırılan veriler platformların eş zamanlı kullanışı sayısını değil, aylık aktif kullanıcı sayısını baz alıyor. Eş zamanlı kullanıcı sayısıyla da ciddi bir başarı yakalayan Steam’in geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamaya göre 25 Milyona yaklaştığı biliniyor. Şuanda bu rakama erişebilen başka bir oyun platformu da bulunmuyor. Hatta hatırlarsanız Steam, yaklaştığı bu eş zamanlı kullanıcı sayısı ile kendi rekorunu tazelemesiyle gündeme gelmişti. Pandemi sonrasında aktif kullanıcı sayısında azalma olacağı tahmin edilen platform bir süre daha rekor kırmaya devam edecek gibi duruyor.

Steam’in 2020 yılındaki kullanım verileri

  • 120 Milyon, Aylık Aktif Kullanıcı
  • 62,6 Milyon, Günlük Aktif Kullanıcı
  • 24,8 Milyon, En Yüksek Eş Zamanlı Kullanıcı
  • 2,6 Milyon, Aylık Satın Alım Yapan Yeni Müşteri
  • yüzde 21,4 Milyon, 2019’a Göre Satın Alınan Oyunlardaki Artış
  • yüzde 50,7 – 2019’a Göre Oyun Saatinde Artış



Steam 25 milyon eş zamanlı çevrimiçi kullanıcı sayısını geride bıraktıSteam 25 milyon eş zamanlı çevrimiçi kullanıcı sayısını geride bıraktı
Steam 2020 Oyun Ödülleri kazananları açıklandıSteam 2020 Oyun Ödülleri kazananları açıklandı

PAYLAŞ