Steam kullanıcı adı değiştirme 2020 - Haberler - indir.com

Steam kullanıcı adı değiştirme 2020

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının olmazsa olmaz platformu Steam hesabında kullanıcı adı oldukça önemli bir yere sahip olup zira bütün oyunlarda diğer oyuncular bu isim ile görülüyor. Eğer ilk etapta koymuş olduğunuz kullanıcı adından memnun değilseniz, Steam kullanıcı adı değiştirme işlemi nasıl yapılır, merak ediyorsanız yazımızdan faydalanabilirsiniz. Online oyunlarda her kullanıcının birer takma adı vardır. Günümüzde bu daha çok kullanıcı adı ya da nickname olarak geçer. Steam platformu da kullanıcı adı belirlediğimiz en önemli platformlardan biri zira PUBG, Zula veya CS:GO gibi oyunlarda kullanıcı adımızın havalı olmasını isteriz. Eğer Steam hesabı geçmişte açılmışsa, şimdilerde pek de havalı görünmeyen ‘xKralTR’ gibi kullanıcı adlarını değiştirmek isteyebiliriz.

Steam platformunda kullanıcı adı değiştirme konusunda oldukça basit adımları takip ederek bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Şunu belirtmek gerekiyor ki, Steam hesabı kullanıcı adı veya Steam giriş kullanıcı adı maalesef değiştirilemiyor, sadece profilinizde ve oyunlarda görünen kullanıcı adınızı değiştirebiliyorsunuz.

Steam yeni sohbet filtreleme özelliği ile küfürlere önlem alıyorSteam yeni sohbet filtreleme özelliği ile küfürlere önlem alıyor

Steam kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır?

Steam’i açın ve kullanıcı adınızın üstünde durun, açılan pencereden Profil’i seçin.

Seviye kısmının altında bulunan Profili Düzenle seçeneğine tıklayın.

 Açılan ilk pencerede Profil Adı kısmını değiştirin.

Değişiklikleri kaydedin ve işlem tamam.

Bilgisayarınızdan Steam’i açın ve kullanıcı adınızın üstünde durun, açılan pencereden Profil’i seçin

İlk olarak kısayol üzerinden Steam'i başlatın. Ardından açılan Steam penceresinden yukarıda bulunan kullanıcı adınızın üstüne Mouse imlecini getirin. Açılan Profil seçeneğine tıklayın ve daha sonra profilinizi düzenleyeceğiniz bölüme gidin.

Seviye kısmının altında bulunan Profili Düzenle seçeneğine tıklayın

Profilinizin sağ tarafında bulunan Seviye kısmının altında ‘Profili Düzenle’ seçeneği bulunuyor, bu seçeneğe tıklayarak profilinize dair her şeyi düzenleyebildiğiniz bölüme gidin.

Açılan ilk pencerede Profil Adı kısmını değiştirin

Profili düzenleye tıkladıktan sonra karşınıza Genel sekmesi çıkacak. Burada zaten ilk olarak göreceğiniz şey kullanıcı adı olacaktır. Buradan kullanıcı adını değiştirin.

Değişiklikleri kaydedin ve işlemi tamamlayın

En alt kısma kaydırarak değişikliğinizi kaydedin ve Steam kullanıcı adı değiştirme işlemi tamam. Ancak tekrar hatırlatalım: Steam’e giriş yaparken kullandığınız kullanıcı değiştirilemiyor, sadece oyunlarda ve profilde gösterilen kullanıcı adını değiştirerek işlemlerinizi bu şekilde tamamlamış olursunuz.

 


EA Play Steam yayınlandığı gibi zamlandıEA Play Steam yayınlandığı gibi zamlandı
Steam'de yer alan en iyi ücretsiz yarış oyunlarıSteam'de yer alan en iyi ücretsiz yarış oyunları
Yerli Osman Gazi oyunu Steam mağazasındaYerli Osman Gazi oyunu Steam mağazasında

PAYLAŞ