Steam, GTA 4 severleri üzdü - Haberler - indir.com

Steam, GTA 4 severleri üzdü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 20:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Rockstar Games tarafından yayınlanan ve en çok hasılat yapan oyunların başında gelen GTA serisinin, kimi oyunculara göre en iyi oyunu GTA4, oyun severleri üzecek bir haberle gündeme geldi. Gelen habere göre Steam, GTA4 için satın almayı kapatmış görünüyor.

Rockstar Games'in adeta başyapıtı haline gelen oyun serisi GTA, oyun sevenler tarafından vazgeçilmez listesinin neredeyse başında yer alıyor. Fakat serinin en çok dikkat oyunu çoğu oyuncuya göre GTA4'ten başkası değil. Kendisinden sonra gelen seri devamı oyunlar her ne kadar grafik olarak GTA4'ün önüne geçmiş olsa da, aynı zevki yaşatamadılar.

GTA 6 fragman tarihi ve diğer söylentilerGTA 6 fragman tarihi ve diğer söylentiler

GTA 4 severlere Steam’den kötü haber

GTA 4 neden Steam’den kaldırıldı?

Şu an için söz konusu şirket Rockstar Games tarafından herhangi bir açıklama yapılmış değil. Steam ise dağıtıcıdan talep gelmedikçe oyunları kolay kolay satıştan kaldırmıyor.

Alınan bu kararın altındaki sebep olarak efsaneleşmiş oyunun telif haklarına takılmış olabileceği düşünülüyor. Bilindi üzere oyun içerisinde otomobile binerek radyoyu açabiliyordunuz. Daha önce de benzer sıkıntılar sebebiyle Rockstar Games yamalar ile teliflerin süresi dolmuş olan parçaları oyun içerisinden kaldırmıştı. 

Eğer düşünüldüğü gibi benzer bir telif sorunu baş göstermiş ise Rockstar Games'in neden güncelleştirme yapmadığı da ayrı bir merak konusu olmayı başardı. Aynı zamanda şu an için oyunun diğer platformlarda yer alan versiyonlarını satın almak da mümkün.

Tüm bunların yanı sıra oyunu daha önceden satın almış olan oyuncular için herhangi bir kısıtlama ya da engelleme söz konusu değil. En akla yatan tahmin de Steam serverlarından yaşanmakta olan bir sıkıntıdan dolayı oyunun bir süreliğine satıştan kaldırılmış olması.



PAYLAŞ