Steam Deck'te SSD ile performans yükseltilebilecek - Haberler - indir.com

Steam Deck'te SSD ile performans yükseltilebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-24 17:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Steam Deck olarak adlandırılan yeni elde taşınabilir oyun bilgisayarı için SSD değişikliği gibi bazı teknik değişimlerin mümkün olacağı belirtildi. 

IGN tarafından yapılan bir röportajda, Valve tarafından Steam Deck’e yönelik önemli detaylar paylaşıldı. Tanıtıldığı ilk günden itibaren Nintendo Switch ile karşılaştırmaları yapılan, artıları ve eksileri ortaya çıkarılan Steam Deck  için yeniden bir karşılaştırma yapılması gerekebilir. Zira Valve tarafından yapılan açıklamalarda ve cihaz üzerindeki incelemelerde özellikle SSD gibi teknik donanım değişikliklerin yapılabileceği ortaya çıktı. Bu değişimler mevcut donanımlardan çok daha güçlü yeni donanımların yeni cihazda kullanılabileceğini gösteriyor.

Steam deck fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi belli olduSteam deck fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi belli oldu

Steam Deck’in SSD ile performansı arttırılabilir!

Dizüstü oyun bilgisayarı gibi modellerde M.2 SSD'lerin değiştirilebilmesi adına özel bir teknik kullanılmakta. Valve yeni oyun cihazında da  standart M.2 2230 ölçekli SSD kullanıyor. Ancak bu aşamada değişim için teknik bilgiler gerekli. Zira şirket tarafından yapılan açıklamalarda aslında bunun özellikle tamir konusunda işleri kolaylaştırmak için tercih edilen bir yöntem olduğu belirtildi.

Teknik ve uzman kişiler tarafından MicroSD kart yerine daha yüksek kapasiteli ve hızlı bir SSD değişimine imkan tanıyan Steam Deck, pek çok oyundaki performansı da arttırabilecek kapasitede. Tanıtımdan beri cihaz için en çok merak edilen detaylardan birisi dahili SSD depolamasının kullanıcı tarafından değişime açık olup olmadığıydı. Yapılan yeni açıklama ile birlikte bu konuda tüm soru işaretleri giderilmiş oldu. Röportajda görüşlerine yer verilen Valve donanım mühendisi Yazan Aldehayyat, SSD'nin anakarta lehimlenmediğini ve teknik olarak kullanıcı tarafından yükseltilebilir olduğunu doğruladı.

Değişim kolay değil

Mühendis Yazan Aldehayyat tarafından resmen onaylanmış olsa da cihazda yer alan depolama biriminin bölümü oldukça zorlu bir alanda. Kompakt bir tasarımın tercih edilmiş olması nedeniyle kullanıcıların tak çıkar prensibi ile gerçekleştirmeyeceği değişimlerde uzman desteği alması gerekecek. Özellikle PlayStation 5’te yer alan genişleme yuvaları gibi kolay ulaşılabilir bir noktada bulunmaması Steam Deck için şu anda en büyük problemlerden birisi. Kullanıcılar kendileri daha uygun fiyatlar ile yüksek depolama alanına sahip olabilir. Zira depolama alanı için çok yüksek ücretler isteyen Steam, bütçeleri de bu anlamda zorluyor.

Yapılan son tanıtımda üç farklı depolama alanı seçeneği ile sunulacak model için özellikler ve fiyatlandırmalar şöyle açıklanmıştı;

64 GB için 399 Dolar

256 GB için 529 Dolar 

512 GB için 649 Dolar 



PAYLAŞ