Steam bu yıl sonu konsollara gelebilir - Haberler - indir.com

Steam bu yıl sonu konsollara gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Video oyun dünyasının en önemli isimlerinden olan Valve bugün Steam’le ilgili heyecan verici bir açıklama yaptı. Şirketin açıklamalarına göre Steam bu sene sonunda konsollara gelebilir.

Oyun dünyasının en çok tercih edilen dijital kütüphanelerinden olan Steam, kullanıcı portföyünü genişletme hazırlığında. Bir süredir VR oyunlarla gündemde olan Steam'le ilgili, dünya genelindeki tüm oyuncuları etkileyecek bir gelişme yaşandı

Steam'de Bethesda Bayramı indirimi başladıSteam'de Bethesda Bayramı indirimi başladı

Bugün bir soru cevap etkinliğine katılan Valve CEO'su Gabe Newell platformun geleceğiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Newell Steam'in bu yılın sonuna kadar konsollara gelebileceğini söyledi. Peki bu ne anlama geliyor? Steam’in konsollara gelmesi neleri değiştirir?

Bugüne dek sadece bilgisayar kullanıcıları için oyunlar yayımlayan Steam’de yakında tüm dengeler değişebilir. Bugüne dek bu oyunlardan bazıları bilgisayarlara özel kalmıştı bazı da konsollar aracılığıyla da oynanabilir durumdaydı. Bugün platform hakkında açıklama yapan Newell’in Steam’in konsollara geleceğini söylemesi platformun yakında Xbox ve PlayStation’larında kullanımına sunulacağı anlamına geliyor.

Gabe Newell'a yöneltilen soru çok netti. Soru cevap etkinliğinde söz alan bir lise öğrencisi, Steam'in ileride daha geniş kapsamda hizmet verip vermeyeceğin sordu. Newell  bu soruyu yanıtlama konusunda isteksizdi. Üstü kapalı bir açıklama yapmaya çalışan Newell platformun yıl sonuna doğru oyun konsollarına  gelebileceğini ima etmiş oldu. Newell’ın bu açıklamaları özellikle VR oyun tutkunlarını heyecanlandırdı.

Steam'de indirme hızını arttırma yöntemleri

Bu gelişmeye en VR oyuncunlar sevinecek gibi duruyor. Çünkü bu Steam’deki tüm oyunların konsollarla oynanabilmesi demek oluyor. Özellikle de Half-Life: Alyx gibi dikkat çeken VR oyunlar PlayStation 5'in sanal gerçeklik ekipmanları ile bir araya geldiğinde oyuncular için nefes kesen yeni bir deneyim sunabilir. Ancak bu durum Sony’nin oyun gelirlerini düşürebileceğinden böyle bir adım için Microsoft’un onay vermesi gerektiğini de unutmamak gerek.

Bunun yanı sıra bu açıklamanın bir gelecek planımı, yoksa Gabe Newell’in spekülasyon yaratmak istemesi mi olduğu da henüz muallakta. Üstelik bu açıklama Half-Life 3 ya da Portal 3 gibi oyunların sevenlerini de heyecanlandırdı. Platformun konsollara gelmesi VR oyunlarında artması demek. Valve’nin bu sene sonuna kadar bu hedefini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.

 




Steam'e oyun dağıtımındaki hakimiyeti nedeniyle dava açıldı   Steam'e oyun dağıtımındaki hakimiyeti nedeniyle dava açıldı   
Resident Evil Village Steam'de en çok satan oyun olduResident Evil Village Steam'de en çok satan oyun oldu

PAYLAŞ