Steam aktif kullanıcı sayısında rekor kırdı - Haberler - indir.com

Steam aktif kullanıcı sayısında rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-18 10:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Koronavirüs salgını sebebi ile insanlar evde kalınca Steam'in kullanıcı kitlesinde büyük bir artış meyadan geldi. Oyuncular eğlenc mekanlarının da kapanmasının ardından oyunlarla eğlenmeye çalışıyorlar.

Steam tarafından açıklanan verilere göre tüm zamanların aktif kullanıcı sayısından yeni bir rekor kırıldı. Web sitesinde yayınlanan verilere göree 24 saatlik periyot içinde 20 milyon 313 bin 451 kişi Steam'de aynı anda zaman harcadı. 20 milyonun üzerine ilk defa çıkan Steam, bu kullanıcıların yaklaşık 6,4 milyonunun da oyun oynadığını belirtiyor.

Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!

Steam bu hafta sonu aktif kullanıcı sayısında rekor kırdı

En son elde edilen rekor 19 milyon ile kırılmıştı. Ve bu nedenle Steam'in kendi rekorlarını sık sık tazelediği görünen bir durum. Buna rağmen 20 milyon sayısı kayda değer bir erişim ve bu kadar çabuk olması da ayrı bir başarı. 

Steam bu hafta sonu aktif kullanıcı sayısında rekor kırdı

Geçtiğimiz hafta sonu ve hafta içinde herhangi iyi bir oyunun satışa sunulmadığı da dikkate alınırsa, Steam'in kullanıcı artışında koronavirüs ve buna bağlı olarak alınan önlemler ciddi bir rol sahibi denilebilir. Oyun seçiminde ise favoriler yine klasikler oldu. Counter-Strike: Global Offensive tüm zamanlar rekoru kırıp aktif 1 milyon 24 bin 845 oyuncuya ulaştı. Dota 2 ve PUBG ise onu 701 bin ve 515 bin ile takip etti.

Virüs salgını sebebiyle dünya çapında eğlence mekanları, konserler kısaca topluluk halinde eğlenilen mekanlar, işletmeler önlem sebebiyle kapatıldı. Bu durumda insanlar en etkili eğlence aracı olarak sanal dünyaya atılım yaptı.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ