Steam 25 milyon eş zamanlı çevrimiçi kullanıcı sayısını geride bıraktı - Haberler - indir.com

Steam 25 milyon eş zamanlı çevrimiçi kullanıcı sayısını geride bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz sene patlak veren coronavirüs pandemisi dünya çapında milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu. bununla birlikte oyun platformları ve sosyal medyalarında kullanımları ciddi oranda artış gösterdi. Bu platformlardan biri de Steam oldu. Pandemi döneminde pek çok kez rekor kıran Steam bu seferde 25 milyon eş zamanlı kullanıcı sayısına ulaşarak rekor kırdı.

Pandeminin en büyük faydalarını gören platformlardan biri olan Steam yıl boyunca birçok rekorla gündeme geldi. Dünyanın en büyük dijital oyun mağazası olan Steam hatırlarsanız daha öncede birkaç kez eş zamanlı oyuncu rekorlarıyla gündeme gelmişti. Bu barışışını 2021’in ilk günlerine de taşıyan Steam, SteamDB verilerine göre dün eş zamanlı oyuncu sayısında tüm zamanların rekorunu bir kez daha kırdı. Steam, eş zamanlı oyuncu sayısında 25 milyonu geride bıraktı.

Steam kış indirimlerinde kaçırılmaması gereken yapımlarSteam kış indirimlerinde kaçırılmaması gereken yapımlar

Steam'da oyun oynayarak para kazanma yöntemleri

SteamDB internet sitesinin yayımladığı verilerine göre Steam, dün itibariyle eş zamanlı olarak 25 milyon 415 bin 80 kullanıcıya ev sahipliği yaptı. Steam’in bundan önceki rekoru 24,8 milyon eş zamanlı kullanıcıydı.

Steam yeni yıla rekorla başladı

Ayrıca SteamDB verilerine göre bu 25,4 milyon kullanıcının 7,4 milyonu oyundaydı. Ancak platform ne kadar eş zamanlı oyuncu sayısında büyük bir rekora imza atmış olsa da oyundaki oyuncu sayısında rekor kırmayı başaramadı. Steam oyuncu sayısındaki rekoru 2020’nin Nisan ayında kırmıştı. Nisan ayında 24,5 milyon kullanıcının eş zamanlı olarak bulunduğu platformda 8,1 milyon kişi oyundaydı. Buda, Steam'de açık olan her üç kişiden biri oyunda olduğu anlamına geliyor.

Steam'in eş zamanlı oyuncu sayısında rekorunu bir kez daha kırmasında en büyük pay sahibi olan oyunlardan biri Counter Strike: Global Offensive oldu. Bunu takip eden oyunlar ise DOTA 2, PUBG, Cyberpunk 2077 ve GTA V oldu.


Bu yılın en çok satan ve oynanan oyunları Steam tarafından açıklandıBu yılın en çok satan ve oynanan oyunları Steam tarafından açıklandı
Steam eş zamanlı oyuncu sayısında %40 artış yaşandıSteam eş zamanlı oyuncu sayısında %40 artış yaşandı

PAYLAŞ