Statlarda selfie çubuğu ve elektronik sigara yasaklandı - Haberler - indir.com

Statlarda selfie çubuğu ve elektronik sigara yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 14:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Etkinlik

İçişleri Bakanlığı, spor müsabakalarında güvenlik tedbirlerinin yer aldığı "Spor Müsabakalarının Güvenliği" konulu genelgeyi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile 81 il valiliğine gönderdi. İçişleri Bakanlığının gönderdiği bu genelgeye göre, spor alanlarına bozuk para dahil olmak üzere, şemsiye, fotoğraf makinesi, elektronik sigara, öz çekim çubuğu gibi materyallerin sokulmasını ve müsabaka alanına atılmasını önleyecek.

Spor müsabakalarında güvenlik önlemi sebebiyle birçok nesne yasaklandı

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı bir açıklamaya göre, olası olayları önlemek amacıyla alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin genelge hazırlandı. Bakan Süleyman Soylu imzalı "Spor Müsabakalarının Güvenliği" başlıklı genelge, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile tüm illere gönderildi. Genelgede, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tüm spor müsabakalarında etkin güvenlik tedbirleri alınmasını ve bu müsabakalarda meydana gelmesi muhtemel olayların önlenmesi gerektiğini vurguladı. Güvenli bir şekilde müsabakaların devam etmesini ve sonuçlandırılmasını ve hiçbir can, mal kaybı yaşanmadan sağlıklı bir şekilde alandan ayrılmaları gerektiğini açıklayarak birçok nesneyi yasakladı.

Futbol severler için yepyeni mobil uygulama: TopOndaFutbol severler için yepyeni mobil uygulama: TopOnda

Riske göre güvenlik tedbiri alınacak

Genelgeye göre, il spor güvenlik kurallarınca yapılan risk analizleri sonucunda A (Yüksek Risk), B (Orta Riskli), C(Hafif Riskli) olmak üzere üç kategoriye ayrılacak. Güvenlik tedbirleri her kategorinin kendi hassasiyeti doğrultusunda planlanacak. Kurul her ay en az bir defa toplanacak. A grubu riskli müsabakalar için, müsabaka öncesinde vali başkanlığında güvenlik kurulu toplantıları yapılacak. Risk analizleri çerçevesinde görevlendirilecek genel kolluk personeli ile özel güvenlik görevlisi sayıları bu müsabakalardan önce belirlenecek. Müsabakaların oynandığı yer polis sorumluluk bölgesinde ise jandarma birimlerinden, jandarma sorumluluk bölgesinde bulunuyorsa emniyet birimlerinden takviye istenecek. Bu sayede kuvvet planlaması yapılacak. Özel güvenlik görevlilerince, 6222 sayılı kanunda spor alanına sokulması yasak olan ruhsatlı dahi olsa ateşli silahlar bulundurulması yasak olacak. Bunların yanı sıra her türlü kesici, ezici, bereleyici, delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ve yakıcı maddelerin, uyuşturucu, uyarıcı maddeler ile ilgili federasyonun belirlediği esaslara aykırı alkollü içecekler, çevreyi kirletilebilecek veya müsabaka düzenini bozacak bozuk para, şemsiye, fotoğraf makinesi, öz çekim çubukları, elektronik sigara gibi materyaller kesinlikle müsabaka alanına sokulmayacak.


Milli futbolcu da Spotify'da!Milli futbolcu da Spotify'da!
E-Spor'da Türkiye'de ipi kim göğüsleyecek?E-Spor'da Türkiye'de ipi kim göğüsleyecek?

PAYLAŞ