Starlink uydudan hızlı internet projesi faaliyete başlıyor - Haberler - indir.com

Starlink uydudan hızlı internet projesi faaliyete başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 22:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yüksek bant genişliği sunan SpaceX'in yüksek bant genişliği sunan Starlink internet projesi FCC’den onayı aldı ve ilk kullanım süreci yakında başlayacak. SpaceX, bu konu hakkında hızla çalışmalarına devam ediyor. SpaceX, dünya çapında hizmet sunacak olan Starlink geniş bant internet ağını adım adım inşa etmeye devam ediyor. Bu konu hakkında hızla çalışmalarına devam ediyor. Şirketin Starlink uydularını kademli olarak yörüngeye gönderdiği bilgisi elde edildi. Bugün itibariyle toplam uydu sayısı 540' ulaştı ve bu hedefle 12.000 rakamı var. 57 uydu ise yakın bir tarihte gönderilecek.

Şirketin yetkililerinden biri, 800 uydunun ortalama düzeyde bir kapsama alanı sunacağını ve 40.000 müşteriye hizmet sağlayabileceği aktarıldı. SpaceX’in web sitesindeki proje tanımlaması ise şu şekilde; “Geleneksel uydu internetinden çok daha yüksek performans ve altyapı ile sınırlandırılmamış küresel bir ağla birlikte Starlink, erişimin olmadığı ve pahalı olduğu konumlara yüksek bant genişliğinde internet sunacak.” Bu kullanıcı terminalleri ise uzaydan küresel internet kapsama alanı sağlamak üzerinde çalışmalar yapan SpaceX'in Starlink girişiminin kritik bir parçası olarak değerlendiriliyor. Müşterilerin uydu sistemine girmesi, uydulardan geniş bant sinyaller alması ve internete bağlanması için ise bu kullanıcı terminallerinden satın alması gerekecek. Kurulumun ise oldukça basit olduğu söyleniyor.

SpaceX, 15 Mart'ta Falcon 9 roketini yeniden fırlatacakSpaceX, 15 Mart'ta Falcon 9 roketini yeniden fırlatacak

SnapceX çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Starlink terminalinde optimum görüş açısı için kendi kendine yönlendirilen motorlar bulunuyor. Elon Musk, “Sadece fişe takın ve gökyüzünü net bir şekilde gördüğünüzden emin olun.” dedi. Bahçede, çatıda, masada ve hemen her yerde bu alıcılar gökyüzünü açık bir şekilde görmeli.

CEO Musk, geçmişte Starlink ağının gerçek zamanlı ve rekabetçi oyunlar için gayet yeterli olduğunu söylemişti. “Kullanıcının rekabetçi seviyede hızlı tepki veren bir video oyunu oynayabilmesi için gecikmeyi 20 milisaniyenin (ms) altında tutmayı hedefliyoruz.” Birleşik Devletler Federal İletişim Komisyonu (FCC), 14 Temmuz tarihi itibarıyla Starlink Router’larının çalışma sürecini onayladı. Belgelerde ise üçgen yapıdaki bu cihazın nasıl göründüğü ortaya çıktı. Üçgen cihaz, dış terminal ile müşterinin bilgisayarı arasında bir bağlantı görevi görebilecek bir Wi-Fi bağlantı yönlendiricisi gibi görünüyor. Yine de SpaceX yetkilileri tarafından Starlink Router’ın nasıl çalışacağına dair ayrıntılar henüz açıklanmış değil.


OneWeb iflas etti SpaceX rakipsiz kaldı!OneWeb iflas etti SpaceX rakipsiz kaldı!
SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!
"Outlook Spaces" herkese açık olabilir

PAYLAŞ