Starlink uydu interneti uçaklara geliyor - Haberler - indir.com

Starlink uydu interneti uçaklara geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Starlink yöneticisi olan Jonathan Hofeller, havacılık sektörünün dev isimlerinin yer aldığı bir panelde önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Starlink ile interneti yolcu uçaklarına sunacak olan ekipmanları ürettiklerini ifade eden Hofeller, bazı hava yolu şirketleri ile görüşüldüğünü belirtiyor. Yolcu uçakları, yüksek hızlı Wi-Fi hizmetine çok yakında yeni sistem ile kavuşabilirler. Elon Musk’ın liderliğinde kurulmuş olan uzay taşımacılık şirketi SpaceX, bir süredir Starlink adlı bir uydu internet projesi üzerinde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şimdi ise Starlink projesindeki en önemli noktalardan bir tanesi yolcu uçakları ile yapılan anlaşma ile gerçekleşecek gibi duruyor.

Hem Elon Musk hem de Starlink yetkilileri, daha önce yapmış olduğu açıklamalar ile Starlink’in yolcu uçaklarına da internet sunacağını ifade ediyor. Son gelişmeler ile beraber bu kapsamda somut girişimlerin resmen başlatıldığı ifade ediliyor. Havacılık sektöründeki dev isimlerin yer aldığı bir etkinlikte konuşan Starlink yöneticilerinden Jonathan Hofeller, uçaklara daha hızlı internet getirecek olan sistem için ekipmanlar ürettiklerini ve birkaç hava yolu şirketi ile de görüştüklerini belirtiyor.

Starlink projesi için Türkiye'de ön kayıtlar başladıStarlink projesi için Türkiye'de ön kayıtlar başladı

Starlink interneti, yolcu uçaklarına geliyor

Jonathan Hofeller tarafından yapılan açıklamalara göre hangi hava yolu şirketleri ile görüşüldüğü belirtilmiyor. Ancak Starlink yöneticisi tarafından bu şirketlere yaptıkları sunumlarda demo uygulamalar gösterildiği ve uçaklara özel tasarlanan ekipmanların çok yakın bir zamanda yolcu uçaklarına entegre edilebileceği belirtiliyor. Hofeller tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Starlink’in sağlayacağı bu internet, okyanusun ortasında bile çalışabilir seviyede olacak. Bu kapsamda uçaklara entegre edilecek olan ekipmanlar, direkt SpaceX tarafından üretileceği ve kullanıma hazır hale getirileceği Starlink yöneticisi tarafından belirtiliyor.

Anten benzeri ekipmanların hem gökyüzündeki Starlink uyduları hem de yeryüzündeki istasyonlarla iletişim halinde olacağı ifade ediliyor. Tüm bunların gerçeğe dönüşmesi için ABD Federal İletişim Kurulu’nun izni gerekiyor. Bakalım bu süreç nasıl işleyecek göreceğiz.


Uydu internet hizmeti Starlink korsanın önüne geçecekUydu internet hizmeti Starlink korsanın önüne geçecek
SpaceX Starlink Speedtest sonuçları çok tutarsızSpaceX Starlink Speedtest sonuçları çok tutarsız

PAYLAŞ