Starlink İçin Beklenen Tarih Elon Musk Tarafından Açıklandı - Haberler - indir.com

Starlink İçin Beklenen Tarih Elon Musk Tarafından Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 18:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde küresel bir internet ağı kurmak isteyen ve konu ile alakalı geçtiğimiz yıl harekete geçen Space X, Starlink isimli yeni bir projesini gündeme getirmeye hazırlanıyor. İlk onay sonrasında yılın Mart ayında alınan bu proje için Space X CEO’su Elon Musk tarafından Starlink tarihi açıklandı. CEO, Elon Musk tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşıma göre Falcon 9 roketinin 60 internet uydusuna sahip olacağı bir fotoğraf takipçiler ile paylaşıldı. Bu uyduların detayları ile alakalı bilgiler de paylaşan Musk, fırlatma zamanı hakkında da bilgiler vermiş oldu. Şuan için bir sorun çıkmazsa fırlatmanın 15 Mayıs’ta gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak Musk tarihin değişken olabileceğini ifade ediyor.

Starlink 15 Mayıs’ta Fırlatılacak

SpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun YaşadıSpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun Yaşadı

SpaceX’in asıl hedefi 2020 yılına kadar dünya yörüngesini yaklaşık 11 bin adet Stalink uydusu ile doldurmak olacak. Bu uydular sayesinde ise gezegenlere oldukça yüksek hıza sahip bir internet erişimi sağlanmış olacak. Proje 10 milyar dolar gibi bir maliyete sahip olurken SpaceX, 2019 ve 2024 yılları arasında iki aşamada uyduları uzaya göndermiş olacak. Bu uydular dünyanın 1150 ile 1325 km üzerinde dolaşacak ve 1 Gbps internet bağlantısı sunacak.

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell tarafından yapılan açıklamada atmış oldukları bu adımın dünyayı birbirine bağlayacak olan önemli hamlelerden birisi olarak belirtiyor. Önlerinde hala uzun bir yolun olduğu ve internete bağlanmada sorun yaşayan toplumlar için sorun çözümlerinin hedeflendiği belirtiliyor.


SpaceX, Önümüzdeki Hafta Onlarca Starlink Uydusunu Uzaya FırlatacakSpaceX, Önümüzdeki Hafta Onlarca Starlink Uydusunu Uzaya Fırlatacak

PAYLAŞ