Stalkerları üzen Instagram aynı işlevi yapan uygulamayı kapattırmaya çalışıyor - Haberler - indir.com

Stalkerları üzen Instagram aynı işlevi yapan uygulamayı kapattırmaya çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-04 22:43:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Takip sekmesini kaldıran Instagram üçüncü parti uygulamaların piyasaya girmesine neden oldu. 

Son dönemlerde kullanıcı deneyimlerini en üst seviyeye çıkarmak için yeni güncellemelerle yeni özellikler getiren ve bazı özelliklerini kaldıran Instagram hatırlarsanız bildirim kısmında takip ettiğiniz kullanıcıların hareketlerini görebileceğiniz “Takip” seçeneğini kaldırmıştı. Instgaram’ın var olan bazı özelliklerini kaldırması bu alanda üçüncü parti uygulamaların gelişmesine imkan tanıyor. Platformun kaldırdığı özellikleri barındıran uygulamalar bu sayede kullanıcılara daha rahat erişim sağlayabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda “Takip” sekmesinin kalkmasından sonra stalkerlar yeni bir uygulamaya yönelmiş durumda. Bir iOS uygulaması olarak piyasaya giriş tapan “Like Petrol” kullanıcılara eski özelliğe benzer bir deneyim sunuyor. 

Instagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyorInstagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyor

Üçüncü parti uygulamalar stalkerlar için iş başında! 

Çalışma prensibi olarak Instagram’ın “Takip” sekmesine oldukça benzeyen bu uygulama sayesinde kullanıcılar takip ettikleri kullanıcıların hangi fotoğrafları beğendiğini, hangi içeriklere yorum yaptığını ve yeni takip ettiği kişileri görüntüleyebiliyorlar. Kişisel gizliliğe önem için bu sekmeyi kaldıran Instagram ise söz konusu üçüncü parti uygulamalardan pek de memnun değil.

Instagram "Ekran Görüntüsü Alındı" Uyarısı Yakında Geliyor

Çünkü takip sekmesinin kalmasından sonra popüler bir hale gelmeye başlayan “Like Patrol” uygulamasının kullanıcıların verilerini ihlal ettiği yönünde ciddi söylentiler bulunmakta.  Instagram’ın kullanıcı gizliliğini sağlamak için attığı bu adımlara karşılık kullanıcıların verilerini merak için üçüncü parti uygulamalarla paylaşması biraz ironik bir durum olsa da platformun “Like Patrol” gibi uygulamaları kapattırmak için büyük bir savaş içinde olduğu bilinmekte. Eğer böyle de devam ederse uygulama yakın zamanda App Store mağazalarından kalkacak gibi duruyor. Ancak tabi o günde kadar uygulamanın “Instagram”da kaldırılan “Takip” sekmesinin görevini görmeye devam edeceği ve veri ihlallerine rağmen hala kullanılacağı da aşikar. Umarız “Like Patrol” gibi kullanıcıların verilerine erişim izni olan üçüncü parti uygulamalar ilerleyen günlerde ciddi gizlilik sorunlarına neden olmazlar. 

Like Patrol indir


İlgili uygulamalar
Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha!Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha!
Facebook ve Instagram, cinsellik maksadıyla kullanılan emojileri yasaklıyorFacebook ve Instagram, cinsellik maksadıyla kullanılan emojileri yasaklıyor

PAYLAŞ