Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha! - Haberler - indir.com

Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-25 18:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Instagram stalkerları üzecek bir kararla “Takip” sekmesini kaldırmıştı. Platformda yeni bir değişe karar veren şirketten yine stalkerları üzecek bir hamle daha geldi.

Son dönemlerde kullanıcıların uygulama deneyimini geliştirmek için büyük bir uğraş sarf eden Instagram, yaptığı yeni değişikliklerde platformun dinamiğinde de köklü değişimlere gidiyor. Geçtiğimiz hafta takip ettiğiniz kişilerin beğendiği fotoğrafların, takip ettiği hesapların bulunduğu bildirimler kısmından “Takip” sekmesini kaldıran platform kişisel gizliliği ön plana çıkarmıştı. Bildiğiniz gibi öncesinde kullanıcılar takip ettikleri kullanıcıların aktivitelerini bu sekmeden görebiliyordu. Bunun her kullanıcı tarafından onaylanmadığını bilen platform bu konuda bir adım atarak sosyal platformlardaki hareketlerinde olabildiğince kişisel kalmasını amaçlayan bir güncelleme getirmişti. Bu konu hakkında yeni bir adım platform stalkerlara büyük bir darbe vuracak gibi duruyor.

Instagram takipçi gruplandırma ile kişileri özelleştirmenizi sağlayacakInstagram takipçi gruplandırma ile kişileri özelleştirmenizi sağlayacak

Bildiğiniz üzere Instagram’ın internet tarayıcısı üzerinden de kişiler kendi profilleri hariç takip ettikleri ya da etmedikleri bir kullanıcının sayfasını ziyaret edebiliyor. Instagram’ın yeni özelliği ise internet tarayıcısından takip etmediğiniz herkese açık bir profile girdiğinizde sizi kendi profilinize dönmenize zorlayacak.

Instagram sizi profilinizi girmeye zorlayacak!

Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor

Birçok kullanıcı yanlışlıkla bir fotoğrafı beğenmemek için genellikle herkese açık olan profilleri tarayıcı üzerinden incelemeyi tercih ediyor. Bu sayede mobil telefonlardaki dokunmatik ekran hassasiyeti ortadan kalkıyor ve stalkerların kendini belli etmesi de zorlaşıyor. Bu konuda bir adım atan Instgaram, kişilerin takip etmediği herkese açık hesaplara ziyaretlerini zorlaştıracak. Herkese açık bir profile mobil ya da masaüstü tarayıcınızdan girmeye çalıştığınızda platform sizi hesabınıza girmeniz için zorlayacak. Bu güncellemeyle son paylaşılan birkaç içerik görüntülenebilse de, bir süre sonra platform devam edebilmek için hesabınıza giriş yapmanızı isteyecek. Instagram’ın söz konusu bu güncellemeyle sosyal medya platformlarında kullanıcılarının kişisel alanını olabildiğince koruma yönünde bir adım attığını söylemek yanlış olmaz.

Güncelleme hakkında bir açıklama yapan Facebook, kullanıcıların bundan sonra platforma giriş yapmadan herkese açık olan profillerin sadece belirli bir kısmını görüntüleyebileceğini belirterek, uygulamanın kullanıcılardan giriş yapmasını isteyeceğini dile getirdi. Bu değişimin nedenin hem kullanıcıların merak ettiği profillerdeki fotoğrafları görüntüleyebilmesi hem de uygulama deneyimin artması için olduğunu açıklayan Facebook bu yöntemle sahte hesapların artmasına neden olabilecek bir adım da atmış olabilir…


İlgili uygulamalar
Popüler Instagram filtrelerine yasak geldiPopüler Instagram filtrelerine yasak geldi
Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyorFacebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor

PAYLAŞ