SSD ve HDD ile kripto madencilik dönemi başladı - Haberler - indir.com

SSD ve HDD ile kripto madencilik dönemi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 16:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kripto para madenciliğinde yeni yöntemler ortaya çıkmaya devam ediyor. Kripto madenciliği sonrasında fırlayan ekran kartları sonrasında sırada SSD ve HDD birimleri bulunuyor. Bu durumda SSD ve HDD fiyatlarının da etkilenmesi beklenirken, Chia Coin Çin’de SSD’lerin şimdiden tükenmesine sebep olduğunu ifade ediyor. Kripto para dünyasında Bitcoin’in popülerleşmesi ile beraber madencilik yaparak yeni kripto paralar üretmek sadece işlemciler aracılığı ile yapılıyordu. Daha sonra ise ekran kartlarının bu alandaki potansiyelleri keşfedilerek tüm üretim ekran kartlarına kaydı. Bu durum ise ekran kartı fiyatlarının yükselmesine sebep oldu.

Son dönemde pandemi ile beraber kripto para piyasasının hızlı yükselmesi ile beraber ekran kartlarına olan ilgi bir hayli arttı. Bunun neticesinde ise tüm dünyada ekran kartı fiyatları katlanarak yükseldi. Birkaç ay önce 1500 TL seviyelerinde olan GTX 1650 artık 4000 TL seviyelerinde bulunuyor.

Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?

Chia Coin, SSD ve HDD pazarını korkutuyor

Ekran kartının işlem gücü yerine depolama birimlerinden ayrılan birim başına ödül veren Chia Coin adlı yeni kripto para Çin’de sadece 1 ay içinde SSD ve hard disk stoklarının bitmesine sebep oldu. Şimdilik 4 TB’lık bir SSD üzerinde 1422 adet havuz alanı oluşturulabiliyor. Bu havuzların her biri başına ise 35 sent değerinde Chia Coin ödülü veriliyor. Zamanla ise havuz boyutları artacağı için terabayt başına açılabilecek havuz sayısı da azalıyor. SSD pazarının öncü isimlerinden olan ADATA, geçtiğimiz ay SSD sevkiyatında %500’lük bir artış olduğunu belirtti. Bununla beraber Chia Coin üretimi Çin dışındaki ülkelerde de artmaya başladı. Özellikle Avrupa’da ve ABD’de Chia Coin üretimi hızla yayılmaya devam ediyor. Bu durumda SSD’nin hızlı tükenmesine sebep oluyor.

Bakalım bu durum ne kadar daha devam edecek göreceğiz.


Paypal CEO'su Kripto paralar hakkında açıklama yaptıPaypal CEO'su Kripto paralar hakkında açıklama yaptı
Bir yerli kripto para borsası daha patlak verdi: SistemkoinBir yerli kripto para borsası daha patlak verdi: Sistemkoin

PAYLAŞ