SSD aktarma kopyalama işlemi - Haberler - indir.com

SSD aktarma kopyalama işlemi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Her içeriğin dijitale dönüştüğü günümüzde, kullanıcıların verileri ve önemli içerikleri disk gibi fiziksel depolama araçlarında saklanıyor. Sadece iş ortamında değil kişisel veri ve dosyalarda her kullanıcının bilgisayarında depolanıyor. Bu depolama aygıtları aralarında birçok farklılığa ve çeşitliliğe sahip olurken, bu noktada Sata hard disk ve SSD olarak iki popüler birimi görüyoruz. Daha eski tip olan Sata hard diskler daha yaygın olurken, SSD birimi de güncel olarak yaygınlaşmaya devam ediyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Disk klonlama işleminin nasıl yapılacağını ve Sata hard disk içeriklerinizi nasıl SSD’e taşıyabileceğinize çözümler ile bakacağız. Daha yenilikçi bir bilgisayar aldıysanız Sata hard disk’te yer alan verilerinizi SSD’ye taşımanız gerekiyor. Peki Sata hard disk’ten SSD’ye nasıl dosya taşınır?

Disk klonlama olarak adlandırılan bu işlem aslında bir kopyalama işlemi diyebiliriz. Disk klonlama yaparak o diskte bulunan verileri başka bir diske aktarmış oluyorsunuz. Klonlama sonrasında eski disk ile yeni diskin arasında bir fark bulunmuyor. Sadece verilerinizin yerini değiştirmiş oluyorsunuz.

SSD’ler ne kadar kararlı?SSD’ler ne kadar kararlı?

Klonlama işlemi ile neler oluyor?

Disk klonlama yapmanız ile beraber büyük verileriniz iki diskte beraber olarak bir anlamda yedek almış oluyorsunuz. Ayrıca asıl amaç olarak ise verilerinizi daha yeni ve hızlı olan SSD diske aktarmış oluyorsunuz. Klonlama ile beraber bilgisayarda değişiklik olmazken, yeni diski de bilgisayarınıza takarak istediğiniz şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Disk klonlama neden yapılır?

Disk klonlama işlemi daha çok bilgisayarda yer alan birçok kurulu program ve dosya içeriği olduğunda, bunları baştan kurma zahmetine girmemek için gerçekleştirilir. Bu sayede tek tek kurmak ile uğraşmak yerine, disk klonlama ile yeni bilgisayarınıza her şeyi taşımış olursunuz. Diğer yandan on dakika gibi bir sürede 500 GB disk klonlama gerçekleştirilebilir. RAM belleğiniz ve bilgisayarınızın donanımı iyi ise bu klonlama işlemi daha da hızlı gerçekleşecektir.

SSD / HDD hard diski SSD’ye aktarma

HDD diskten SSD’ye geçiş yapma veya SSD’den SSD’ye aktarma gibi noktalarda yapabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Bunun için disk kopyalama programları sıklıkla tercih ediliyor. Bu klonlama işlemi için başlıca olarak şu programları önerebiliriz;

  • Minitool Partition Wizard
  • Macrium Reflect
  • EaseUS Disk Copy
  • AOMEI Backupper

Bu kopyalama programlarının bazıları ücretsiz olurken bazıları ücretli olarak bulunuyor. Yine ücretsiz versiyonlarda tüm özelliklerden faydalanabilirsiniz. Diskten diske kopyalama işleminde ek bir işlem yapmadan tüm kopyalamanın bitmesini öneriyoruz. Aksi halde çeşitli veri kayıpları yaşayabilirsiniz.


CES 2020'de Western Digital'den yeni nesil 8 TB SSD tanıtıldıCES 2020'de Western Digital'den yeni nesil 8 TB SSD tanıtıldı
Parmak izi okuyuculu Samsung T7 SSD modeli tanıtıldıParmak izi okuyuculu Samsung T7 SSD modeli tanıtıldı

PAYLAŞ