Spotify'ın Üçüncü Çeyrek Rakamları Açıklandı - Haberler - indir.com

Spotify'ın Üçüncü Çeyrek Rakamları Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 11:06:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Yazılım

Bu yılın başlarında halka arz edilen ve borsada işlemler görmeye başlayan Spotify, üçüncü çeyrek rakamlarını nihayet açıkladı. Şirketin büyümesi ortalama seviyelerde ilerlemeye devam ederken finansal beklentileri ise karşılamayı başardı. Yine de firma, piyasada gelişen yazılım ve firmalara göre biraz zor durumda.

Şirketin cirosu 1.352 milyar euro olarak açıklandı, bu rakam piyasa analistlerinin tahmini olan 1.33 milyarın bir tık üstünde.

Spotify'ın şarkı indirme limiti arttıSpotify'ın şarkı indirme limiti arttı

Geçtiğimiz yıla göre kıyaslayacak olursak cirosunda yüzde 31 artış sağlayan firmanın operasyon maliyeti ise 6 milyon euro oldu. Bu şekilde konuda yüzde 92 kadar ilerleme kaydeden Spotify'ın net kârı ise yüzde 25 olarak beklentilerini yeterince aştı. Son dönemde

Spotify hisseleri zor dönemler geçiriyor. 139 dolar seviyesinden 134 dolara kadar düşüşe uğrayan firma, finansal beklentileri karşılamasına rağmen güven vermiyor. Bunun sebepleri arasında Spotify'ın kendi yaptığı açıklamaları var. Önümüzdeki yıllar için tasarladıkları bazı projelerin hisselerde 50 baz puana kadar gerilemeye neden olabileceğini Spotify kendisi açıkladı.

Aylık aktif kullanıcı sayısını da arttıran şirket,yüzde 28 arttıran firmanın ana gelir kaynağı çoğunlukla Amerikalı kullanıcılar olsa da, Latin Amerika ve dünyanın geri kalanındaki büyüme oranları daha fazla yüksek. 

Hala daha pek çok ücretsiz kullanıcısı olan firmanın reklamlardan kazandığı para da hiç az değil. Şirketin reklam için kullandığı Ad Studio şu an sadece ABD, Kanada, Avustralya ve Birleşik Krallık'ta kullanılıyor, yani şirket onu da bir gelir kaynağı haline getirebilir.. 


İlgili uygulamalar
Spotify'a cinsiyet ayrımcılığı suçlamasıSpotify'a cinsiyet ayrımcılığı suçlaması
Spotify sanatçıların şarkılarını doğrudan platforma yüklemesine izin veriyorSpotify sanatçıların şarkılarını doğrudan platforma yüklemesine izin veriyor
Spotift, Aile Planını Paylaşanları Tespit EdecekSpotift, Aile Planını Paylaşanları Tespit Edecek

PAYLAŞ