Spotify'ın gelirleri yüzde 22 arttı - Haberler - indir.com

Spotify'ın gelirleri yüzde 22 arttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 22:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik dinleme servisi olan Spotify, yeni açıklamış olduğu çeyrek rapor sonuçlarına göre şirketin ücretli kullanıcı sayısı yüzde 31 oranında artış sağlayarak 130 milyon seviyesine erişti. Ayrıca şirket gelirleri yüzde 22 oranlı da artış sergiledi. Müzik servisi denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden olan Spotify’ın güncel çeyrek dilim raporlarına göre platformun ücretli kullanıcı sayısı yüzde 31 artarak 130 milyona erişti. Ücretli kullanıcıların bu seviyede artması gelirleri de olumlu etkiledi. Öyle ki platformun gelirleri yüzde 22 artış gösterdi ve yüzde 2 oranında ise hisseleri değer kazandı. Bu rakamlar ile beraber şirket gelirleri 1.51 milyar Euro seviyesinden 1.85 milyar Euro seviyesine yükselmiş oldu.

Spotify’dan iyi bir yükseliş geldi

Spotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsinizSpotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsiniz

Spotify beklentilerinde ikinci çeyrek ile beraber 133 ile 138 milyon arasında Premium abone sayısı bekleniyor. 10 yıl önce yayın hayatına giren ve piyasadaki ciddi rakiplerine rağmen ücretli üyelikler ve bedava üyeliklerdeki reklamları ile gelir sağlayan Spotify, bu yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle tüm kullanıcı hayatını etkisi altına alan corona virüs salgını ile beraber canlı müzik sektörü de derinden etkilenmeye devam ediyor. Ancak dijital ortamdaki servis ve uygulamalara olan yoğunlukta tam aksine artmaya devam ediyor. Evde kalmanın etkisi ile beraber dijitalin yükselişe geçtiğini görüyoruz.

Özellikle dijital pazarda popüler yayıncı Netflix cephesinden de bu dönemde 16 milyon yeni kullanıcı kazandığı açıklanmıştı. Bu kazanımlar ile beraber Netflix’in pandemi döneminde en büyük hizmetlerden birisi haline gelmesine yardımcı oldu diyebiliriz. Benzer durumu Spotify servisi de yaşarken, kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor. Spotify ekibi de son yedi haftadır uzaktan çalışıyor. Şirkette şuan için herhangi bir işten çıkarma durumu yaşanmış değil.


Spotify podcast öneri özelliği geliyorSpotify podcast öneri özelliği geliyor
Spotify Android TV sürümünün kullanıcı arayüzü yenilendiSpotify Android TV sürümünün kullanıcı arayüzü yenilendi

PAYLAŞ