Spotify'ın çocuklara özel müzik uygulaması Spotify Kids - Haberler - indir.com

Spotify'ın çocuklara özel müzik uygulaması Spotify Kids

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-12 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik platformu Spotify, mevcut olandan daha küçük bireyler için farklı bir müzik uygulaması geliştirdi ve sonuç nihayet kazandığında uygulamayı kullanıma açmaya hazırlanıyor. Ebeveynlerin kontrolüyle çalışacak olan bu müzik dinleme uygulaması çocuklara hitap edecek. Spotify Kids adlı olan bu uygulama, şu an için 3 farklı ülkede kullanılabilir durumda ve ancak yakın zaman içerisinde uygulamanın diğer ülkelerde de aktif hale getirilmesi bekleniyor. 

Dünyanın her yanından kullanıcının son derece kolay bir şekilde müzik dinlemesini sağlayan Spotify, çıktığı günden bu yana halen en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. 50 milyondan fazla şarkıyı çatısı altın bulunduran Spotify, artık büyükler gibi küçüklerinde zevklerine hitap edecek. Yüzlerce türde şarkıyı abonelerine ücretsiz bir şekilde sunan Spotify Kids uygulaması, podcast ve buna benzer müzik dışı içerikleri de bunların arasına dahil etmeyi planlıyor. Farklı dil, tür, tema ve fikre bağlı olarak hazırlanan bu içerikler, yetişkin bireyler için bir sorun haline gelmezse bazı ebeveynler çocuklarının Spotify kullanırken her şeye kolaylıkla erişebilmesini uygun hale getiriyor. 

Android için Spotify Kids indir

iOS için Spotify Kids indir

Spotify, çocuklara hitaben geliştirdiği bu yeni uygulamayla beraber ebeveynlerin işini kolaylaştıracak bu yeni uygulamayı kademeli olarak kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Halihazırda bir kaç ülkede kullanıma sunulan Spotify Kids uygulaması yakın zaman içerisinde daha fazla ülkede kullanılacak. Şu an için her ülkede kullanıma açık hale getirilmeyen bu uygulamayla beraber ebeveynler, çocukların ulaşabileceği içeriklere sınırlama getirerek çocuklarını daha güvenli bir ortam oluşturmanın keyfini çıkaracaklar. Bu yeni uygulama, sahip olduğu büyük tuşlar ve renkli tasarımıyla beraber küçükler için daha rahat bir kullanım sunacak. Bugüne kadar büyüklerin vazgeçilmez uygulaması olan Spotify, yapılan yeniliklerle beraber artık küçük kullanıcılarını da memnun edecek. 

Şu an için beta sürümü yayınlanan uygulama, şu anda sadece İrlanda, Birleşik Krallık ve Avustralya'da kullanılabilir durumda. Spotify Kids uygulaması, Spotify'ın Premium Aile aboneliğine sahip kullanıcılar tarafından indirilerek kullanılıyor. Uygulamayı kullanmak için kullanıcılardan ekstra bir ücret talep edilmiyor. Bu da kullanıcıları sevindiren bir diğer haber olarak değerlendiriliyor. Spotify Kids, normal Spotify gibi Google Play Store ya da App Store mağazalarından indirilip kullanıcı adıyla giriş yapıldıktan sonra, rahatlıkla çocukların kullanımına sunulabilecek düzeye geliyor. 

Spotify Kids çocuklara neler sunuyor?

Spotify Kids uygulamasını kullanan çocuklar, birçok çizgi karakterlerden istediğini kendi avatarı olarak seçerek uygulamayı daha eğlenceli hale getirebiliyor. Kendilerine özel olarak seçilmiş içeriklere göz atan çocuklar, standart Spotify uygulamasındaki gibi beğenilen şarkıları kütüphanesine ekleyerek kendilerine özel bir alan oluşturabiliyor. Spotify Kids uygulaması üzerinden dinleyicinin yaş grubunu belirleyen ebeveynler, çocukların uygulama üzerinden dinleyecekleri şarkıların her birini kontrol edebiliyorlar. Uygulama tarafından çocuklara yaşları ve daha önce dinledikleri şarkılar baz alınarak öneriler bulunuyor. Söz konusu bu uygulama henüz ülkemizde kullanılmıyor. Şimdilik ise sadece İrlanda, Birleşik Krallık ve Avustralya’da kullanıma açılan Spotify Kids, kademe kademe tüm dünyaya sunulmak üzere hazırlanıyor. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ