Spotify'ın Arayüz Tasarımı Yenilendi - Haberler - indir.com

Spotify'ın Arayüz Tasarımı Yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

2013 yılının Eylül ayında Türkiye'deki kullanıcılara hizmet vermeye başlayan online müzik platformu Spotify, tasarımını baştan aşağı yenileyerek siyah rengin hakim olduğu bir arayüzle müzik severlerin karşısına çıktı.

Bünyesinde 20 milyondan fazla şarkı bulunan online müzik servisinin yeni tasarımında hakim olan siyah rengin yanı sıra daha yuvarlak simgelerin kullanıldığı göze çarpmakla beraber kullanıcıların sevdikleri müziklere daha hızlı ve kolay ulaşabilmesinin yanı sıra içeriklerin daha ön planda yer alması amaçlanmış.

Spotify Black

Tasarım değişikliğinin yanı sıra bazı yeni özelliklerin de kazandırıldığı Spotify'da, başlangıçta 'Collections' adıyla sunulan müzik yönetim özelliğinin geliştirilerek 'Your Music' (Müziğiniz) adıyla serviste yerini almış. Bu özellik sayesinde kullanıcıların kendi isteklerine göre müzik koleksiyonlarını daha kolay kayıt ederek düzenleyebilmelerine olanak sağlıyor.

Yeni tasarım ile ilgili bir açıklamada bulunan Spotify Ürün Direktörü Michelle Kadir, "Spotify kullanıcılarının, müzik servisleri arasında en şık görünene - üstelik de kullanımı kolay ve tüm cihazlarda tutarlı bir uygulamaya sahip olmalarını istedik. Yeni tasarımımız, en önemli olan unsura odaklanıyor: müziğe. Müziğiniz kısmı ile artık müzik koleksiyonunuz favori müziğinizi düzenlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı? şeklinde konuştu.

Spotify'ın yenilenen arayüz tasarımıyla 'Müziğiniz' ve güncellenen 'Gözat' bölümleri bugünden itibaren iOS, Android, Windows Phone mobil uygulamalarının yanı sıra masaüstünde MacWindows ve web platformlarına kademeli olarak gelecek.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ