Spotify'ın aktif üye sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

Spotify'ın aktif üye sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-04 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler dijital müzik platformlarının başında gelen Spotify, 2020 yılının dördüncü çeyreğine ait mali durum raporları açıklandı. Ortaya çıkan bu raporlara göre şirket, hem kullanıcı sayısını hem de kullanıcılardan elde etmiş olduğu gelirin artması sağlandı. 

Her geçen gün daha farklı özelliklerle kullanım deneyimini artıran platform, 2020 yılının son çeyreği için mali durum raporunu aktardı. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak açıklamalarda, geçtiğimiz yılın son üç aylık periyodunda 25 milyon aktif abone daha kazanıldı. Bu sayede de Spotify'ın aktif kullanıcı sayısı 345 milyona ulaşmayı başardı. Platformun en büyük artışı ise %30 ile 199 milyona ulaşan reklamlı aylık aktif kullanıcısında yaşandı. Bu duruma göre geçtiğimiz yılın aynı dönemi içerisinde 144 milyon olan premium abone sayısı 155 milyona yükselmeyi başardı. 

Spotify günlük ve haftalık abonelik sistemleri için harekete geçtiSpotify günlük ve haftalık abonelik sistemleri için harekete geçti

Spotify ile ilgili olarak paylaşılan raporlara göre, premium kullanıcılar sayesinde geçtiğimiz çeyrekte 1 milyar 887 milyon euro kazandı. Söz konusu bu platformun podcast destekli reklamlarından elde ettiği gelir ise 281 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Son olarak ise İsveç merkezli olan müzik akış servisi olan Spotify; yayınlanan son kazanç raporunda hem premium abone hem de aktif kullanıcı sayısında artış oldu. Fakat, Wall Street Journal tarafından aktarıldığı üzere, kullanıcı başı ortalama gelirinde düşüş yaşadı. Bu anlamda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre şirketin yüzde 8’lik bir düşüş yaşandı. Bunun sebebi ise, Rusya ve Hindistan gibi pazarlarda uygulanan düşük fiyat politikası uygulandı. 


İlgili uygulamalar
Spotify erişim sorunuyla gündemdeSpotify erişim sorunuyla gündemde
Spotify konsol sürümünde en çok dinlenenlerSpotify konsol sürümünde en çok dinlenenler
Spotify sesli kitap özelliğini test ediyorSpotify sesli kitap özelliğini test ediyor

PAYLAŞ