Spotify'den Premium adaylarını sevindirecek hamle - Haberler - indir.com

Spotify'den Premium adaylarını sevindirecek hamle

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan dijital müzik kütüphanesi Spotify sevilen bir kampanyasını kısa bir süreliğine yeniden başlattı.

Pandemi sürecinin hem dünya geneline, hem de internet dünyasına etki etmeye devam ettiği bugünlerde dijital platformlar her ne kadar süreçten olumlu etkileniyor gibi görünse de işin aslı öyle değil. Genel olarak anlık kullanıcı sayısını iki katına çıkaran platformlar arasında en büyük riski ücretli üyelik seçeneklerine sahip olan platformlar taşıyor. Pandeminin dünya çapında ekonomik dengeleri alt üst etmesinden en çok zarar alacak sektörlerden birinin de internet sektörü olduğu konuşuluyor.

Spotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştirilerSpotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştiriler

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen platformlardan biri olan Spoftiy ise yeni aboneler kazanabilmek adına sevilen eski bir kampanyasını kısa bir süreliğine yeniden başlattı. Geçtiğimiz yıllarda ilk kez abone olan kullanıcılara “3 Ay Ücretsiz Premium” abonelik hediye eden platform yeni kampanyalar düzenlemek adına bu kampanyadan vazgeçen şirket yeni bir karar aldı. Eski kampanyasını bir kez daha başlatacağını açıklayan Spotify bu kampanyanın 30 Haziran 2020 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu.

Bu hamlesiyle kaybettiği kullanıcı sayısını telafi etmeye çalıştığı düşünülen platformun “3 Ay Ücretsiz Premium” kampanyası bugün itibariyle yeniden kullanıcılara sunuldu. 30 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek bu kampanya sayesinde son güne kadar platforma ilk kez abone olacak olan kullanıcılar Spotify’in Premium özelliklerinden 3 ay ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Spotify kaybettiği kullanıcılarını geri çağırıyor

Pandemi döneminde reklam verenlerin azalmasıyla reklam gelirlerinde de bir düşüş yaşamaya başlayan Spotify ayrıca Premium aboneliklerini iptal ettiler kullanıcılar için de yen bir kampanya başlattı. Yeni kampanya kapsamında premium aboneliklerini Nisan ayından önce iptal ettirmiş olan Spotify kullanıcıları, platforma geri dönemleri durumda premium avantajları için sadece 3 dolar ödeyecekler.

Spotify ödeme planı nasıl değiştirilir?

Geçtiğimiz günlerde geliri ile ilgili bir rapor yayımlayan Spotify’in abone sayısındaki düşüş gözlerden kaçmamıştı. ABD’de her 6 kullanıcıdan birinin pandemi döneminde yaşanan kriz nedeniyle Spotify aboneliğini iptal ettiği de öğrenilmişti. Bu süreçte kullanıcılarına daha uygun fiyat seçenekleri sunacak olan platformun amacı ise kaybettiği abonelerini geri kazanmak.

Premium aboneliklerini 14 Nisan tarihinden önce iptal ettiren kullanıcıların faydalanabileceği bu kampanyanın Türkiye’deki kullanıcılar için geçerli olmadığının altını çizmekte fayda var. Şimdilik sadece belirli bölgelerde geçerli olan kampanyanın ilerleyen günlerde dünya genelinde sunulup sunulmayacağı bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Spotify saniyede 30.000’den fazla bağlantıyı gözler önüne seriyorSpotify saniyede 30.000’den fazla bağlantıyı gözler önüne seriyor
Spotify Spotify "Sosyal dinleme" özelliğini kullanıma sundu

PAYLAŞ