Spotify'dan video podcast hamlesi - Haberler - indir.com

Spotify'dan video podcast hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 12:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Kullanıcılarına sık sık yeni özellikler sunan Spotify, video podcast özelliğini test etmeye başladı. 

Bir süre önce podcast’ler ile ilgili yeni bir adım atan Spotify odcast’ler için özel çalma listeleri oluşturmuştu. Kullanıcılar tarafından çok beğenilen bu özelliği geliştirmeyi hedefleyen platform şimdi de video podcast özelliğinin test sürecini başlattı. 

Spotify podcast öneri özelliği geliyorSpotify podcast öneri özelliği geliyor

Video podcast projesi, iki ünlü YouTuber ile anlaşan Spotify, yeni özellik için Zane Hijazi ve Heath Hussar’ı seçti. Zane and Heath: Unfiltered adlı YouTube kanalında içerikler üreten iki isim yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor ancak Spotify’a yakın bir kaynak tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcıların yarısı videoları görebilecek. Söz konusu videolar; Zane Hijazi ve Heath Hussar’ın yayınladığı podcast'lerden şimdilik sadece son üçüne (28, 29 ve 30 numaralı podcast'lere) gelecek. 

Spotify video podcast özelliğini test ediyor

Spotify bu açıklamayı henüz onaylamamış olsa da, podcast'lere video ekleme özelliğinin durumu teyit ettiği düşünülüyor. Bu özellikle birlikte Spotdy kullanıcıları, oynat butonunu tıkladıktan sonra videoyu ekranlarının alt kısmında görebilecekler. Şimdilik başlangıç aşamasında olduğu aktarılan özelliğin ilerleyen dönemlerde  daha fazla podcast’te olacağı da belirtiliyor. 

Spotify, podcast için önemli bir adım attı

Ek olarak Spotify, arka planda çalma özelliğinin video podcast için de geçerli olacağı aktarıldı. Videolar, sesle senkronize edilecek ve kullanıcılar telefonlarının ekranını kilitlese bile dinlemeye devam edebilecekler. Hem mobil sürümler, hem de masaüstü sürümü için yayınlanması beklenen özellikle ilgili r Spotify sözcüsü, “Spotify'da kullanıcı deneyimimizi iyileştirmek için rutin olarak bir dizi test gerçekleştiriyoruz. Bu testlerden bazıları daha iyi kullanıcı deneyimine zemin hazırlarken diğerleri sadece önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda paylaşacağımız başka bir haberimiz yok” açıklamasını yaptı. 

Şirketin testlere sadece iki YouTube yıldızıyla başlaması da Spotify’ın Google'a ait şirkete karşı bir üstünlük kurma çabası olarak yorumlandı. Spotify’da paylaşılacak olan bu videoların Google aramalarında görünüp görünmeyeceği ise henüz bilinmiyor. 


İlgili uygulamalar
Spotify'ın gelirleri yüzde 22 arttıSpotify'ın gelirleri yüzde 22 arttı
Spotify Voice kullanıcılara yanıt verecekSpotify Voice kullanıcılara yanıt verecek

PAYLAŞ