Spotify'dan Uyku Modu Özelliği - Haberler - indir.com

Spotify'dan Uyku Modu Özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-28 14:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok tercih edilen müzik dinleme platformu Spotify yepyeni ve son derece işlevsel bir özellik ile karşımızda. Spotify'ın yeni özelliği en çok da gece uyumak üzere yatan ve bu esnada müzik dinlemeyi sevenler için geliyor. Çünkü artık uyuya kalınca Spotify'ınız müzik çalmaya devam etmeyecek. Müzik dinleyerek uyumaktan keyif alan Spotify kullanıcıları yepyeni bir özellik ile karşı karşıya. Fakat özelliğimiz şu an için sadece Android kullanıcılarına sunuldu. Aslına Spotify'a getirilen bu yeni özellik yaşanan temel sorunları ortadan kaldıracak nitelikte. Bir çok platformda kullanılan ve adeta Spotify'ın en büyük eksikliği olan Sleep Timer, Uyku Modu özelliği nihayet Spotify'da yerini aldı. Uyuma modunu aldığınızda Spotify'ınız üzerinden belirli bir süre ayarlayarak siz uyurken müziğin durmasını sağlayacak olan bu özellik sayesinde sabah uyandığınızda şarjı bitmiş bir cep telefonu ile karşılaşmazsınız. 

Spotify'dan Sanatçılar İçin Hikaye ÖzelliğiSpotify'dan Sanatçılar İçin Hikaye Özelliği

Spotify, uyku modu özelliğine kavuştu

Son zamanların en popüler müzik dinleme platformu Spotify kullanıcıları bir özelliğin eksikliğini uygulamalarında hissediyorlardı. Bu da elbette ki uyku modu özeliği. Nihayet bulunulan talepler dikkate alın ve Spotify, Sleep Timer özelliğine kavuştur. Şu an için sadece Android kullanıcılarına sunulan Sleep Timer özelliği kullanıcıların son derece hoşuna gidecek gibi gözüküyor. Spotify'ın menüsüne eklenen uyku modu özelliği 5 dakika, 10 dakika, 15 dakika, 30 dakika, 45 dakika ve maksimum 1 saat olacak şekilde zamanlama ayarı yapmanızı sağlıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda “Son bir şarkı daha çalsın sonra uyuyayım” diyenlerdenseniz şarkının bitimini de kendi tercihleriniz doğrultusunda yapabilirsiniz. Ayarlanan sürenin sonunda müzik otomatik olarak kapanıyor. Bu da elbette ki siz uyuya kaldığınız taktirde şarkıların çalmasının önüne geçiyor. Bu sayede sabah uyandığınız akıllı cihazınızın şarjı da yerinde olacak ya da uykunuzun en tatlı yerinde sesli çalan bir müzikle uyanmıyorsunuz.

Uyku Modu şimdilik sadece Android'de

Spotify kullanıcılarının beğenisini kazanacağını düşündüğümüz uyku modu özelliği şimdilik sadece Android kullanıcılarına sunuldu. Söz konusu özellik telefonlara kademeli olarak sunulacak. Özelliğin gelip gelmediğiniz kontrol etmek için uygulamanızı güncel tutmakta fayda vardır. Spotify kullanıcılarını artırmak ve online müzik dinleme sektöründe yerini korumak için uygulamasını sıklıkla güncelleyerek kullanıcılarına farklı özellikler sunuyor. 100 milyon ücretli abone sayısına ulaşan Spotify'ın en büyük rakibi ise elbette Apple Music. Dünyanın her yeri dahil olmak üzere 56 milyon ücretli aboneye sahip olan Apple Music’in abone sayısı Amerika'da Spotify'dan daha fazla. Bunun bilgisi Nisan ayı içerisinde verilmişti. Bu da Apple Music servisini Spotify'ın en büyük rakibi haline getiriyor. 

Spotify'ın kullanıcı bir arayüz doğrultusunda tasarlanmış olması, kullanıcıları platforma yöneltecek özellikler sunuyor olması ve sık sık uygulamayı güncelleyerek verimli bir kullanım sunması mevcut konumunu korumaya yetecek düzeyde bir çalışmadır. Spotify'ın Uyku Modu özelliğinin iOS kullanıcılarına ne zaman sunulacağı ise henüz net bir durum değildir. Fakat yakın zamanda iOS'te de yeni bir güncelleme yapılması durumu da söz konusu. 

 


İlgili uygulamalar
Spotify Akıllı Araç Asistanını Test EdiyorSpotify Akıllı Araç Asistanını Test Ediyor
TikTok Spotify'a Meydan Okumaya HazırlanıyorTikTok Spotify'a Meydan Okumaya Hazırlanıyor
Spotify Hesaplarının Bazılarında Şifre Sıfırlama Sorunu YaşandıSpotify Hesaplarının Bazılarında Şifre Sıfırlama Sorunu Yaşandı

PAYLAŞ