Spotify’dan podcastleri hareketlendirecek hamle - Haberler - indir.com

Spotify’dan podcastleri hareketlendirecek hamle

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 13:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sık sık platformu geliştirmek adına çalışmalar yapan Spotify, podcast deneyimini daha da artırmak adına yapay zeka destekli Podz platformu kendi bünyesine aldı. 

Dünyanın en popüler müzik ve podcast servisi olarak sunulan Spotify, her geçen gün daha da güzel özelliklere kavuşarak kullanıcı odaklı bir hale geliyor. Fakat bunu daha da ileri seviyelere taşımak adına sürekli olarak çalışmalar yapmaya da devam ediyor. Elde edilen son raporlara göre Spotify bu kez de podcastler için yeni bir platform satın aldı. Bu sabah resmi olarak blog sitesi üzerinden açıklamada bulunan Spotify, podcast keşif platformu olarak sunulan Podz'u satın aldığının bilgisini verdi. Podcast özelliğini iyileştirmek adına çalışmalar yapan şirket, bu platform ile beraber kullanıcılara üst düzey deneyim sunmak adına planlar kuruyor. 

Spotify, Apple'a acımasız bir zorba dediSpotify, Apple'a acımasız bir zorba dedi

Spotify podcast keşif platformu Podz’u kendi bünyesine aldı

Son günler içerisinde Facebook gibi şirketlerde podcast kısmında çeşitli çalışmalar yapılmaya başlandı. Fakat bu alanda kayıp vermek istemeyen Spotify, podcast özelliği ile ilgili sorunları çözüp daha iyi bir hale getirmek için Podz'u kendi çatısı altına aldı. Yapay zeka destekli olan bu platform, kullanıcıların yararına işler yaparak podcast deneyimini daha da yukarıya çıkarmak istiyor. Bilindiği üzere podcast'ler genellikle 30 dakikadan daha uzun sürüyor. Böylelikle kullanıcılar sıradan bir müzik gibi direk olarak yeni bir programı dinleyebilirler. İşte Spotify Podz platformu ile beraber bu sorunun ortadan kaldırılmasına odaklanılacak. 

Artık yeni bir program keşfetmek istediğinizde Podz, haber beslemelerinde olduğu gibi 60 saniyelik bir klip seyretmenize izin verecek. Normal şartlar altında podcast yayıncıları, kısa videolar hazırlamak ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmak adına genellikle Headliner gibi uygulamalardan faydalanabilir. Fakat Headliner ile aynı fikre sahip olmayan Podz, hem yayıncıya hem de dinleyiciye fayda sağlamak için daha iyi işler yapılmasına olanak tanıyacak ve deneyimi arttıracak.


İlgili uygulamalar
Spotify ile Storytel birleşiyorSpotify ile Storytel birleşiyor
Spotify'a arama filtreleme geliyorSpotify'a arama filtreleme geliyor
Spotify, 'Sadece Sen' özelliği tanıtıldıSpotify, 'Sadece Sen' özelliği tanıtıldı

PAYLAŞ