Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri! - Haberler - indir.com

Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünya çapında bir dizi olan ve gerek görüntüleri gerek ses efektleri ile büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran Game of Thrones dizi müzikleri ile de dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Büyük ilgi ile takip edilen dizi şu günlerde 8. sezon hazırlıkları ile ilgilenirken Spotify üzerinde de dikkatleri üzerine topluyor. Şöyle ki Game of Thrones müzikleri de en az görseller kadar ilgi çekiyor ve dinleniyor. 

Game of Thrones dizisinin tüm soundtrack’lerinin ve bunu konu hakkında ilgili çalma listesinin Spotify’da 1 Ocak 2016 tarihinden bu yana 380 milyondan fazla dinlenmesi, dizinin hayranlarının müziği de yakından takip ettiğini açıkça gösteriyor. Spotify'da yer alan 250 binden fazla müziksever, kendi Game of Thrones temalı çalma listesini oluşturdu ve bunun yanı sıra anı zamanda pek çok dizi takipçisi de karakterlere özel çalma listeleri hazırladı. Spotify'da dizinin karakterleri adında en çok çalma listesi oluşturulan oyuncu Tyrion Lannister oldu. 

Game of Thrones Haritasını Google Maps Gibi Gezin!Game of Thrones Haritasını Google Maps Gibi Gezin!

Spotify'da en çok ilgi gören müzik ise, dizi karakterlerinin en dramatik anlarını hatırlatan, Game of Thrones’un Ramin Djawadi imzalı büyüleyici soundtrack’i. Bunun yanı sıra aynı zamanda Cersei karakterinin Yüce Baelor Septi’ni patlattığı tüyler ürpertici 6’ncı Sezon finalinde duyulan “Light of the Seven”, Djawadi’nin kompozisyonları arasında 1 Ocak 2016 tarihinden beri Spotify’da en çok dinlenen müzik olurken, diziyle özdeşleşen “Main Title” ve ardından 4’üncü Sezon finalinde Arya’nın Braavos’a olan yolculuğuna eşlik eden “The Winds Of Winter” ise sırasıyla en çok dinlenen soundtrack müzikleri olarak öne çıkıyor.

Game of Thrones dizisi hayatımıza girdiği günden itibaren adeta bir tutku haline geldi ve popülaritesini her geçen gün daha da artırmayı başardı. Bunun yanı sıra dizinin podcast’lere olan ilgi de arttı. Game of Thrones bulunan podcast yayınlarını neredeyse 1,8 milyon saat dinledi ve Binge Mode: Game of Thrones, Spotify dinleyicilerinin en çok ilgi gösterdikleri podcast arasında yer almayı başardı. Dizinin 8’inci Sezon ile birlikte, Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff, D.B. Weiss ve Spotify işbirliğinde yeni sezon temasına göre düzenlenen rock esintili Game of Thrones: The End Is Coming çalma listesi müzikseverlerin beğenisine sunuldu. 

Dizinin Çalma Listeleri

Game of Thrones dizisinde hangi aileye mensup olursanız olun, Game of Thrones yolculuğunu müzikler ile yaşmak isterseniz sıralayacağımız çalma listesini değerlendirebilirsiniz. House Baratheon, House Targaryen, House Stark, House Lannister, The White Walkers, The Night's Watch ve The Great Houses adlı çalma listelerinde nostajik bir Game of Thrones yolculuğu içerisinde yer alacaksınız. 

Dünya genelinde kullanıcılar tarafından hakkında en çok çalma listesi oluşturulan karakterler ise şu şekilde sıralanıyor;  Tyrion Lannister, Hodor, Jon Snow, Cersei Lannister, Arya Stark, Samwell, Sansa Stark, Melisandre, Khal Drogo ve Jaime Lannister

1 Ocak 2016 – 1 Nisan 2019 tarihleri arasında dünya genelinde Game of Thrones’un resmi soundtrack’lerinde en çok dinlenen şarkılar ise; Light of the Seven, Main Title - From The "Game Of Thrones" Soundtracki, The Winds of Winter, Blood of My Blood, The Rains of Castomere, My Watch Has Ended, Winter Has Come, Khaleesi, I Need You by My Side ve Maester.

1 Ocak 2016 – 1 Nisan 2019 tarihleri arasında Game of Thrones müziklerini en çok dinleyen ülkeler; ABD, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Brezilya, Kanada, Meksika, İsveç ve Hollanda

1 Ocak 2016 ile 1 Nisan 2019 tarihleri arasında Türkiye’de en çok dinlenen podcast yayınları; Binge Mode: Game of Thrones, Game of Owns - The Game of Thrones podcast, A Cast of Kings - A Game of Thrones Podcast, EW's Game of Thrones Weekly, Game of Thrones-podden, Game of Thrones Podcast, Boars, Gore, and Swords: A Game of Thrones Podcast, Stark Raven Mad: A Game of Thrones Podcast, Game of Thrones Podcast - LSG Media ve The Joffrey of Podcasts: Game of Thrones


Game of Thrones'un resmi mobil oyuna dair bilgi verildiGame of Thrones'un resmi mobil oyuna dair bilgi verildi
Game Of Thrones uzun bir süre kendinden bahsettirecek bir final için hazırlanıyorGame Of Thrones uzun bir süre kendinden bahsettirecek bir final için hazırlanıyor
Game of Thrones yeni mobil oyunla yeniden geliyor!Game of Thrones yeni mobil oyunla yeniden geliyor!

PAYLAŞ