Spotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyuruldu - Haberler - indir.com

Spotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-17 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Spotify, Clubhouse benzeri özelliği "Greenroom"u iOS ve Android kullanıcıların sesli sohbet etmelerine yardımcı oluyor. Ayrı bir uygulama halinde kullanıcıların beğenisine Spotify Greenroom, şu an Türkiye'de kullanılamıyor.

Yayınlanan ilk dönemler içerisinde dünya genelinde büyük bir ses getiren ve insanların üye olmak adına adeta sıraya girdikleri sesli sohbet uygulaması Clubhouse, diğer sosyal medya platformlarını da etkiledi. Uygulamanın dünya genelinde ilgi görmesinden sonra Facebook'tan Twitter'a kadar neredeyse tüm sosyal ağlar, Clubhouse benzeri özellikler geliştirmek adına harekete geçti. Şimdi ise bir uygulama daha, Clubhouse benzeri özelliğini kullanıcıların beğenisine çıkardı. 

Spotify Android için kritik eşiği açıldı!Spotify Android için kritik eşiği açıldı!

Clubhouse benzeri bir özellik tasarlayarak kullanıcıların karşısına çıkaran son platform, dünyanın en popüler online müzik ve podcast platformu olan Spotify olarak belirlendi. Fakat Spotify "Greenroom" olarak adlandırdığı bu özelliği şu an için ayrı bir uygulama olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. Konu ile ilgili olarak bilgi sahibi olan anonim bir isim tarafından yapılan açıklamada, Greenroom'un bir süre sonra Spotify'a entegre edileceği ifade ediliyor. Fakat şirket, söz konusu konu ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı.

Spotify Greenroom ortaya çıktı

Spotify'ın Greenroom olarak adlandırdığı Clubhouse benzeri özelliği, kullanıcıların diledikleri sohbet kanalına dahil olarak, görüş bildirmesini ya da yalnızca dinleyici olarak kalmasını da sağlıyor. Yine de Clubhouse ve buna benzer olan uygulamalarda olduğu gibi Spotify Greenroom'da da söz isteyebileceğiniz bir buton bulunuyor. Söz konusu bu özellik ile ilgili olarak belirtilen benzersiz bir yan ise bulunmuyor. Spotify Greenroom, online müzik ve podcast platformunun sosyal medya platformuna çevrilme isteğinin açık bir göstergesi olarak belirlendi. Fakat şirketin önce Clubhouse benzer bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkması da tartışmalara kapı açtı. 

Öyle ki akıllı cep telefonlarda arkadaşlarınızın ne dinlediğini görmek adına bile mümkün değilken Clubhouse benzeri bir özellik, şu an için o kadar da önemli değildi gibi gözüküyor. Eğer Türkiye'den Spotify Greenroom'un neler sunduğunu deneyimlemek adına isterseniz, bir süre daha beklemeniz gerekebilir. Çünkü söz konusu bu uygulamanın hem iOS hem de Android sürümü, şu an için uygulama mağazalarında bulunuyor. Yakın zamanda uygulama mağazasında yer alması bekleniyor. 


Rtük sonunda Spotify'ın başvurusunu onayladıRtük sonunda Spotify'ın başvurusunu onayladı
Spotify'da paylaşım kolaylaşıyorSpotify'da paylaşım kolaylaşıyor
Spotify, Apple'a acımasız bir zorba dediSpotify, Apple'a acımasız bir zorba dedi

PAYLAŞ