Spotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştiriler - Haberler - indir.com

Spotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştiriler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital müzik dinleme servisi olan Spotify ile Apple’ın sesli asistanı Siri bir kez daha gündeme geldi. 23 Nisan 2006’da kurulan Spotify’ın CEO’su Daniel Ek tarafından Apple’ın kısıtlayıcı uygulaması ve politikası bir kez daha eleştirildi. Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği kapsamına kendisine göre tekel olmak isteyen markaları şikayet eden Spotify şirketi, Apple’ın içine kapanık olmasından hoşlanmıyor. CEO, Apple’ın uzun vadede daha açık bir çalışma anlayışına geçmesi gerektiğini belirtiyor. Bildiğiniz üzere Apple abonelik sisteminde yüzde 30’luk bir kesinti sağlıyor. Bu kesintisi ile eleştiri yağmuruna tutan Daniel Ek, ABD’li şirketin uygulamalar adına yayınlamış olduğu güncellemeler için yaptığı kısıtlamalardan memnun olmadığını açık bir şekilde belirtiyor.

Spotify Siri desteği haricinde başka desteklerde istiyor

Spotify YouTube'a nasıl bağlanır?Spotify YouTube'a nasıl bağlanır?

Diğer yandan Apple’ın Watch ve Siri için yapmış olduğu çalışmaları da verimsiz buluyor. Geçtiğimiz yıl Apple’ı Avrupa Birliği’ne şikayet eden Spotify, popüler şirketin güçlü bir rakip olduğunu fakat kendisinin adil rekabet kurallarına uymadığını ifade ediyor. Diğer yandan Spotify, Apple’ın işlevsel bir hizmet sağlayıcısı olduğunu da belirtiyor. Avrupa Birliği şikayetinden sonra rekabet konusunda agresif yaklaşımını biraz daha yumuşatan Apple, Siri hizmetini diğer müzik servislerine de açmıştı. Siri’nin Apple Watch ve Apple TV platformu için de bir güncelleme aldığı biliniyor.

Siri’nin Spotify’a gelmesi için çok uğraştığını belirten Daniel Ek, Apple’dan aynı iş birliğini Spotfy’ın Apple TV ve Apple Watch sürümleri için de gerçekleştirmesini bekliyor. Öyle ki Spotify’ın bu platformlarda da aktif olmasını istiyor. CEO, Apple’dan şüphelendiğini belirtirken, uygulamasının Apple TV’nin gözünden çıkartılıp çıkartılmadığını merak ediyor. Buna göre Apple TV’nin Spotify yerine başka müzik servislerini öne çıkarttığını düşünüyor. Bu kapsamda Apple’a platformlarda adil olması gerektiğini söylüyor.


Spotify Voice kullanıcılara yanıt verecekSpotify Voice kullanıcılara yanıt verecek
Spotify'dan video podcast hamlesiSpotify'dan video podcast hamlesi

PAYLAŞ