Spotify'da sanatçılar nasıl engellenir? - Haberler - indir.com

Spotify'da sanatçılar nasıl engellenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-15 00:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Online bir şekilde müzik dinleme sitesi ve uygulamalar arasında en iyi olarak karşımıza çıkan Spotify, 2008 yılında hayatımıza girmişti. En sevdiğiniz şarkıcının albümlerine ve farklı şarkı listelerine anında ulaşarak dinlemenize imkan tanıyan Spotify günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Hatırı sayılır müzik listesi sayesinde her kitleden kullanıcıya hitap eden Spotify ile saatlerde sorunsuz bir bir şekilde müzik dinleyebilirsiniz. İlk zamanlarda kullanıcı kitlesini artırmak adına ücretsiz olarak sunulan fakat daha sonra zarar eden Spotify sayesinde dilediğiniz şarkıyı bularak dinleyeceksiniz. 

Birbirinden farklı özelliklere sahip olan Spotify üzerinden sevmediğiniz şarkıcıların müziğini engelleme özelliği şu an için beta aşamasında olup üzerinde çeşitli testler yapılmaktadır. Beklenen bu engelleme özelliğin tüm telefonlara gelecek diye düşünülüyor. Fakat özellik şu an için test aşamasında olup yakın zamanda aramıza katılması bekleniyor. Spotify hesabınızı kendi müzik zevkleriniz doğrultusunda kişiselleştirerek en sevdiğiniz şarkılara anında ulaşabileceksiniz. Üstelik ruh halinize uygun olan farklı listeler yaparak gelişim gösterebilirsiniz. Burada en önemli olan nokta şu ki özelliği kullanmak son derece kolay olup size çeşitli kişiselleştirme seçeneği sunacaktır. Spotify üzerinde bir sanatçı nasıl engellenir öğrenmek için yazının devamını değerlendirebilirsiniz. 

Spotify reklam engelleyenlere savaş başlattı!Spotify reklam engelleyenlere savaş başlattı!

Spotify'da Sevmediğiniz Sanatçıları Engelleyebilirsiniz

Zaman zaman tahammül edemediğiniz sanatçılar ya da şarkılar olacaktır. Bu gibi durumlar karşında test aşamasında olan ve yakında Spotify'a dahil olacak olan şarkıcıları engelleme özelliğini değerlendirebilirsiniz. Engelleme olayı şarkıcıya karşı verilen bir tepki değil de şarkıların beğenilmemesi anlamına gelir. Dünyanın en büyük müzik sitesi ve uygulaması olan Spotify yeni müzikleri ve sanatçıları keşfetmek için oldukça geniş bir mecra olsa da, tanınmış müzisyenlerin sürekli olarak karşınıza çıkıyor olması son derece rahatsız edici olabilir. Spotify üzerinden bir engelleme sisteminin olmasının uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir özellikti. Bunu göz önünde bulunduran şirket çeşitli çalışmalar yaparak engelleme işlemini yakın zamanda sunacak. 

Spotify, 2017 yılında bu tarz bir özelliğin mümkün olmayacağını söylemişti. Gününüze baktığımızda ise yakın zamanda bu özellik ile karşı karşıya geleceğiz. Beta testini değerlendirerek hesabınızda karşınıza çıkan sevmediğiniz sanatçıların ya da şarkıların engelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir sanatçıyı engellediğinizde, radyo istasyonlarında, listelerde ve hatta kütüphanenizde artık o kişiler görünmez. Fakat engellemediğiniz kişilerin isimleri karşınıza çıkmaya devam edecektir. Özelliği kullanmak sandığınızdan çok daha kolaydır. Özelliğin kullanım şekli şu şekildedir;

  • Özelliği kullanmak adına uygulamasını açın ve uygulamanın altında yer alan arama simgesine dokunarak, arama çubuğuna engellemek istediğiniz sanatçının adını yazmanız yeterli olacaktır. 
  • Engellemek istediğiniz sanatçıyı bulun ve profiline girin. 
  • Profile girdiğiniz taktirde sanatçının profilin üstteki küçük simgesine dokunmanız yeterli olacak.
  • Bunların yanı sıra son olarak 'bu sanatçıyı çalma' seçeneğini değerlendireceksiniz. 
  • Daha sonra engellediğiniz sanatçı hakkında düşünceleriniz değiştiği taktirde sanatçının profiline tekrar giriş yaparak menü kısmına dokunun ve 'bu sanatçıyı çalmaya izin ver' seçeneğini değerlendirin. 



İlgili uygulamalar
Spotify, Apple Music'i 2'ye katlamış durumdaSpotify, Apple Music'i 2'ye katlamış durumda
Spotify’a göre Türkiye müziğinde 2018 nasıl geçti?Spotify’a göre Türkiye müziğinde 2018 nasıl geçti?
Spotify Spor Yaparken En Çok Dinlenen Müzikleri Açıkladı!Spotify Spor Yaparken En Çok Dinlenen Müzikleri Açıkladı!

PAYLAŞ