Spotify'da Canvas Videolar Nasıl Devre Dışı Bırakılır? - Haberler - indir.com

Spotify'da Canvas Videolar Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-01 18:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Hem Android hem de iOS tarafında popüler olarak kullanılan çevrim içi müzik dinleme uygulaması Spotify’da Canvas video özelliği bulunuyor. Popüler müzik dinleme uygulaması Spotify için Android’de şarkı oynatılırken albüm kapağının altında şarkı hakkında bir videonun oynadığını göreceksiniz. Dinlenen müzik türüne göre bu videolar değişiklik gösterirken, bu canvas video özelliğini devre dışı bırakabiliyorsunuz. Bizde sizlere bu içeriğimizde Android Spotify’da canvas videoları devre dışı bırakmak için yapmanız gerekenlere bakacağız.

Android Spotify’da Videoları Devre Dışı Bırakmak

Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik UygulamasıAmazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması

Canvas olarak adlandırılan bu videolar bazı kullanıcılar tarafından beğeniliyor olsa da, özellikle şarj ve veri tüketiminde olumsuz bir durum oluşturuyor. Bu sebepten ötürü Canvas videoları tamamen devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Spotify ayarları üzerinden bu videoları devre dışı bırakmanın bir yolu bulunuyor.

  • İlk olarak Android cihazınız üzerinden Spotify uygulamasını açın.
  • Daha sonra arayüzün alt bölümünde yer alan seçenekler arasında Kitaplığın sekmesine erişin.
  • Burada sağ üst alanda dişli çark simgesi ile ayarlar menüsüne erişin.
  • Burada Spotify Ayarlar menüsü sizleri karşılayacaktır. Aşağı doğru kaydırma yaptığınız zaman Autoplay seçeneğinin hemen altında yer alan Canvas seçeneğini bulun ve bu seçeneği devre dışı bırakın.

Spotify tarafından bu Canvas Videoların optimize edilerek oldukça az veri ve şarj tüketimi harcadığı ifade ediliyor. Ancak yine de bu ayarı devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar için üstteki adımları uygulayabileceklerini belirtelim.


İlgili uygulamalar
Spotify’da Önemli AtamaSpotify’da Önemli Atama
Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir?Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir?

PAYLAŞ