Spotify Voice kullanıcılara yanıt verecek - Haberler - indir.com

Spotify Voice kullanıcılara yanıt verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Müzik dinleme uygulamaları arasında lider isimlerinden biri olan Spotify'ın sesle kontrol uygulaması ile ilgili yeni gelişmeler yayınlanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak gelen yeni bilgilerden anlaşılacağı üzere Spotify Voice, ilerleyen zamanlar içerisinde Apple'ın Siri ve Google Assistant sesli asistanları gibi kullanılmaya başlanabilir. Zira bu alanda atılmaya hazırlanan yeni adımların detayları da ortaya çıktı. 

Spotify Voice kullanıcılarına yanıt verecek

Şimdiye kadar Spotify Voice sadece kullanıcıları dinleyerek şarkı seçimleri gibi komutları yerine getirmek amacıyla kurulan bir sistem olarak hizmet veriyordu. Artık ise Spotify sesli asistan uygulamasının kullanıcılar ile iletişime geçecek yani diyalog kuracak ve kendine özgü bir ses ile bu işlemi gerçekleştirecek. Bu duruma örnek vermek gerekirse kullanıcı herhangi bir şarkının çalınmasını sesli komut ile beraber istediğinde, sadece şarkı otomatik olarak çalmaya başlayarak komut tamamlanmış olacak. Öncesinde ise “İşte çalınmaya başlıyor!” gibi farklı cümleler telaffuz edilecek. Kullanıcı tarafından verilen komutlara göre söylenecek olan bu cümlelerin farklılık göstereceği tahmin edilebilir.

Spotify’da yeni trend nostaljiSpotify’da yeni trend nostalji

Yapılacak olan bu işlemlerin uygulama üzerinden değil, bilgilerin sunuculara internet üzerinden ulaştırılması ile sağlanması bekleniyor. Konuyla ilgili olan bu bilgilere ek olarak seslendirmenin ilk örneği de ortaya çıkmış olarak görülüyor. Şu an kadar aktarılan bilgilerden anlaşılacağı üzere Spotify, sesli asistan konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyor. İlerleyen süreçlerde Amazon, Apple ve Google arasında kendisi de yerini alacak olan sesli asistanı ile dahil olacak kadar ciddi gelişmeler kendini gösterecek mi bulunmaz ama konuyla ilgili olarak çalışmalar hızla devam ediyor. 

 


Spotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsinizSpotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsiniz
Spotify podcast öneri özelliği geliyorSpotify podcast öneri özelliği geliyor
Spotify Android TV sürümünün kullanıcı arayüzü yenilendiSpotify Android TV sürümünün kullanıcı arayüzü yenilendi

PAYLAŞ