Spotify ve Netflix Şifrelerini Satan Kişi Yakalandı - Haberler - indir.com

Spotify ve Netflix Şifrelerini Satan Kişi Yakalandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 14:21:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Netflix; dünyanın popüler online içerik platformudur. Spotify ise dünya çapında milyonlarca şarkıya ulaşmanıza imkan tanıyan özel bir müzik indirme ve dinleme platformudur. Bu iki platform hakkında zaman zaman olumlu ya da olumsuz haberler ile karşı karşıya geliyoruz. Şimdi ise, Avustralya'da yaşayan 21 yaşındaki bir genç tarafından, çalıntı olduğu iddia edilen 1 milyon Netflix, Spotify ve Hulu platformlarına ait şifre internet üzerinden satışa çıkarılmıştı Bu haberin ardından şimdi de gencin tutuklandığı yönünde haberler ile karşı karşıyayız. Güvenlik sorunu gelişmiş dijital çağın en büyük sorunlarından biridir. Güvenlik ihlalinin ardından elbette ki kimlik hırsızlığı kavramı ile karşı karşıya geliyoruz. İnternet hem tüm işimizi hallediyor hem de bir çok sorun ile bizi karşılaştırıyor. Eğer internet kullanımında kendinize ait bir bilgiyi açıkta bıraktıysanız ne yazık ki kötü niyetli kişilerin eline düşebiliyorsunuz. 

Netflix’e korsan darbesi!Netflix’e korsan darbesi!

Güvenlik ihlali elbette ki en çok internet sitelerinde bulunan şifrelerden, çeşitli platformlardaki hesap bilgilerinden ve buna benzer aracı alanlardan gerçekleşiyor. Bu durular karşısında kullanıcıların en büyük endişesi elbette ki sosyal medyalarına ya da internet sitelerinde bulunan hesaplara ait kişisel bilgilerin çalınmasıdır. Maalesef bu durum ne kadar önlem alınırsa alınsın kötü niyetli kişiler tarafından bir şekilde ihlal ediliyor. 

Çalıntı Şifreleri, Satan Genç Tutuklandı

21 yaşındaki Avustralyalı bilgisayar korsanı, çalıntı olan 1 milyona yakın orijinal Spotify, Netflix ve Hulu hesaplarının şifrelerini internet üzerinden başka kullanıcılara sattı. Bu durum ortaya çıktığı andan itibaren anında tutuklanma kararı çıkarılarak, Avustralyalı genç korsan tutuklandı. Avustralya Federal Polisi (AFP), FBI’dan gelen ihbar üzerine 21 yaşındaki gencin evine ve bulunma ihtimali olan konumlara eş zamanlı olarak baskın düzenlendiğini açıkladı. Gencin, 120 bin kullanıcı adresine sahip olan "WickedGen.com" adlı bir web sitesinin arkasında olan kişi olduğu biliniyor. Tutuklanan genç bu internet sitesi üzerinden satışa çıkardığı çalıntı kullanıcı şifrelerinden 211 bin dolar kazandığı iddia ediliyor. Oldukça yüksek bir miktar kazanan gencin akıbeti hakkında henüz bir bilgi söz konusu değildir. Çalıntı olarak belirtilen hesapların ABD ve Avustralya olmak üzere dünyanın daha bir çok ülkesinden bulunan kişilere ait olduğu belirtildi. 

AFP'nin Siber Suç Yöneticisi Chris Goldsmid, "Bu tür suçlar, genellikle mağdurlar için daha büyük sonuçlar doğurabilecek bir veri hırsızlığının öncüsü olabilir" diyor. Yaşanan bu talihsiz olay karşısında kullanıcıların güvenlik açısından çok daha ciddi önlemler alarak hareket etmeleri gerektirdiğini gösteriyor. Bunun için önlem olarak basit de olsa her platform için birbirinden farklı şifreler belirlemekte fayda var gibi gözüküyor. Bunu yanı sıra aynı zamanda hesap açacağınız platformun gereklerine uyum sağlayarak belirlenen periyotlar ile kullanıcı bilgilerini güncelleyin. Hesap açama aşamasında size önerilen bilgileri yakından takip etmeli ve belirlenen kurallara uygun bir şekilde ilerlenerek güvenlik aşamasını istenilen şekilde yapmalısınız. İnternet kullanıma açık olması ve güvenlik ihlalinin kolaylıkla yapılması açısından bu tarz kötü amaçlı işlemlere müsait bir ortamdır. Bu sebeple önerilen önlemlere dikkat edilmelidir. 


Netflix Zarar Mı Ediyor?Netflix Zarar Mı Ediyor?
Spotify reklam engelleyenlere savaş başlattı!Spotify reklam engelleyenlere savaş başlattı!
Spotify'ın aylık kullanıcı sayısı kaç?Spotify'ın aylık kullanıcı sayısı kaç?

PAYLAŞ