Spotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar oldu - Haberler - indir.com

Spotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 19:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Başarılı üretici şirket Apple ve diğer büyük müzik akış hizmetleri, geçtiğimiz günler içerisinde Müzik Modernizasyon Yasası kapsamında hazırlanan bir kuruluşa tahakkuk eden 'tarihi benzersiz' teklif ücreti olarak toplam 424 milyon 384 bin 787 dolar ödeme gerçekleştirdi. Müzik akış hizmetleri tarafından gelen bu yüksek miktarda ödemenin, Nisan ayından bu yana söz yazarlarına ve yayıncılarına dağıtılması bekleniyor. 

En çok telif ücreti ödeyen sağlayıcı Apple oldu

Mechanical Licensing Collective Salı günü, 2018’deki Müzik Modernizasyon Yasası'nın geçmiş ihlalleriyle alakalı sorumluluk sınırlaması uyarınca 20 akış sağlayıcıdan telif hakkı ödemelerini ve ilgili kullanım verilerini aldığı bildirildi. 

Apple VR, böyle gözükebilirApple VR, böyle gözükebilir

Bu bağlamda Apple ve Apple Music, 163,34 milyon dolarla en büyük katkıda bulunan şirket olurken, onu Spotify 152,23 milyon dolar ile takip etti. Amazon ve Google ise sırasıyla 42,74 milyon ve 32,86 milyon dolar tutarında ödemede bulundu. Aynı zamanda Pandora, SoundCloud ve Tidal gibi daha küçük yayın şirketleri de pota para ortaya koydu. 

Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği Başkanı ve CEO’su David Israelite, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şarkı yazarları ve müzik yayıncıları, dijital yayın hizmetleri tarafından doğru ve eksiksiz ödeme almalarını sağlamak için yıllardır mücadele ediyorlar. Mechanical Licensing Collective, tarihsel olarak eşsiz parayı elde eden, sahiplerini bulmak için araştırma yapan ve telif hakkı sahiplerine kendilerinin ne olduğunu iddia etmeleri için şeffaf bir süreç sunan ve tüm sektöre fayda sağlayacak akışta, gelecekteki büyümenin yolunu açan heyecan verici bir ilerlemedir. ” dedi.


ABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulunduABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulundu
Apple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyorApple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyor
Ren Zengfei'den Apple açıklamalarıRen Zengfei'den Apple açıklamaları

PAYLAŞ