Spotify ücretsiz sürümde internetsiz müzik dinlenebilecek - Haberler - indir.com

Spotify ücretsiz sürümde internetsiz müzik dinlenebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-07 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu Spotify, uygulamayı abone olmadan ücretsiz bir şekilde kullananların her gün sınırlı bir süre için çevrimdışı müzik dinlemelerini sağlamaya yönelik hazırlıklar yapıyor. Spotify platformunun mobil ve PC uygulamalarında müzikleri internet olmadan dinleyebilme imkanı sunduğu herkes tarafından biliniyor. Müzikleri indirerek internetsiz bir şekilde dinlemek şüphesiz herkesin en sevdiği özellikler arasındadır. Fakat bu çevrim dışı müzik dinleme özelliği şu an için sadece Spotify Premium abonelerine sunuluyor. 

Spotify ücretsiz sürümde internetsiz müzik dinlenebilecek

Bugün Jane Manchun Wong adlı yazılımcı, tersine mühendislik yöntemiyle Spotify’ın ücretsiz kullanıcılar için uygulamada yapmayı planladığı yeni güncellemeyi ortaya çıkardı. Bu duruma göre Spotify, artık ücretsiz kullanıcıların her gün 30 dakikayla sınırlı olmak kaydıyla çevrim dışı bir şekilde müzik dinleme imkanı verecek. Bakıldığı zaman şirketin bu hamlesinin oldukça mantıklı olduğunu söylemek mümkündür. Zira ücretsiz kullanıcılar aslında bir nevi Spotify Premium abonesi oldukları taktirde neye sahip olacaklarını bu sayede yaşayarak görebilecekler. 

Spotify yaz aylarının yeni “sosyal mesafe” trendlerini açıkladıSpotify yaz aylarının yeni “sosyal mesafe” trendlerini açıkladı

Wong’un Twitter hesabından aktardığı ekran görüntüsüne baktığımızda uygulamanın ana ekranda büyük bir yazıyla, “Her gün internet olmadan 30 dakika boyunca müzik dinleyebilirsin.” yazılı bir bildirim penceresi çıktığını görüyoruz. Ayrıca Wi-Fi veya mobil veriye ihtiyaç olmadığı da yine aynı pencerede yazıyor.

Araba Modu görünümü de Spotify'a geliyor

Bu özelliklere ek olarak aynı zamanda Jane Manchun Wong, Spotify platformunun üzerinde çeşitli çalışmalar yaptığı diğer değişiklikler hakkında da bilgi verdi. Bilindiği üzere Spotify, mobil ve PC uygulamalarına ek olarak bir de Araba Modu adını verdiği özel bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Bu arayüz sayesinde araba kullanırken uygulamayı telefonumuzdan rahatlıkla kontrol edebiliyor ve çeşitli işlemleri sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz. Şöyle ki Jane Wong'un paylaşmış olduğu görüntülere göre Spotify Araba Modu için de çeşitli arayüz değişiklikleri yapıldığı biliniyor. Göze çarpan ilk değişilik, yeni arayüzde ağırlıklı olarak daha büyük düğmelerin benimsenmesi oldu. Örneğin oynatma listelerindeki butonlar, mevcut arayüze göre hayli büyümüş. Büyük olasılıkla Spotify, araba kullananların dikkatini küçük simgelerle dağıtmamak için en çok işe yarayacak özellikleri daha temiz bir arayüzle sunmak istiyor.

Aynı zamanda Araba Modu için yapılan diğer bir güncelleme ise Google Asistan desteği eklenmesi oldu. Bu sayede araba kullanırken müzikleri değiştirmek, ileri – geri sarmak ve durdurmak için elinizi kullanmak yerine bunları Asistan’a yaptırabileceksiniz. Bu da araç içi güvenlik konusunda oldukça iyi bir özellik. Bu arada Wong, Spotify platformunun beğen butonunu da güncellemek için hazırlıklar yaptığını aktardı. Şu an ki haliyle dokunduğumuzda yeşile dönen klasik beğen butonu, tersine mühendislik uzmanının paylaştığı ekran görüntüsüne göre animasyonlu bir yapıya kavuşacak. Tüm bu değişikliklerin Spotify’a ne zaman geleceği belli değil ancak özellikle 30 dakika internetsiz müzik dinleme özelliğinin gerçekten müthiş olduğunu mutlaka vurgulamak gerekiyor. Bu özellikler ile beraber platform daha  donanımlı hale gelecek gibi gözüküyor.


Spotify ilk espor ortaklığı ile League of Legends yayınları yapacakSpotify ilk espor ortaklığı ile League of Legends yayınları yapacak
Yazın en çok dinlenen şarkılarını Spotify açıkladıYazın en çok dinlenen şarkılarını Spotify açıkladı
Spotify, Türkiye'de de Haftalık Keşif Sponsorluk özelliğini sunduSpotify, Türkiye'de de Haftalık Keşif Sponsorluk özelliğini sundu

PAYLAŞ