Spotify Türkiye'nin en çok dinlenen 8 kadın sanatçısını açıkladı - Haberler - indir.com

Spotify Türkiye'nin en çok dinlenen 8 kadın sanatçısını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital müzik dinleme servisi olan Spotify, her yıl düzenli olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ise hem dünyada hem de ülkeler bazında en çok dinlenen kadın şarkıcılar ile kadın yapımı podcast yayınlarını açıklıyor. Bu kapsamda 2021’in enleri de duyurulmuş oldu. Spotfy bu noktada her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye dahil tüm ülkeler için en çok dinlenen kadın şarkıcıları listeledi. Açıklanan istatistik 1 Ocak 2021 ile 22 Şubat 2021 tarihlerini kapsarken, bu tarihler de dünyanın ve Türkiye’nin en çok dinlenen kadın şarkıcıları kim belli oldu.

Açıklamalara göre dünyanın en çok dinlenen kadın şarkıcısı Taylor Swift oldu. Son yıllardaki popüler şarkıcılardan olan Ariana Grande’nin ikinci olduğu bu listede üçüncü sırada ise Dua Lipa bulunuyor. Devam eden listede ise Halsey, Karol G ve BACKPINK isimleri yer alıyor.

Spotify Podcast yayımcıları için kazanç elde etmenin kapısını aralıyorSpotify Podcast yayımcıları için kazanç elde etmenin kapısını aralıyor

Türkiye’nin en çok dinlenen kadın şarkıcısı Sezen Aksu oldu

Spotify tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’nin en çok dinlenen kadın sanatçısı Sezen Aksu oldu. Müzik kariyeri çok fazla olmayan ancak milyonlar tarafından dinlenen Zeynep Bastık ise en çok dinlenen ikinci kadın şarkıcı oldu. Spotify üçüncü sırada Bllie Eilish olduğunu belirtirken, devam eden listede ise Sertab Erener, Yıldız Tilbe, Taylor Swift, Lil Zey, Ariana Grande, Lana Del Rey ve Tuğçe Kandemir yer aldı.

Spotify Dünya Kadınlar Günü’ne özel yaptığı açıklamada ülkelerin en popüler podcast yayınları da açıklandı. Buna göre ise 1 Ocak 22 Şubat tarihleri arasında en çok dinlenen kadın yapım Podcast yapımı umarım annem dinlemez yayını oldu. Dünya genelinde ise en çok dinlenen podcast yayını Ashley Flowers ve Brit Prawat’ın yaptığı Crime Junkie oldu.


İlgili uygulamalar
Spotify, HiFİ kalitesini bu siteden ayırt edebilirsinizSpotify, HiFİ kalitesini bu siteden ayırt edebilirsiniz
Spotify'ın beğenilen şarkılar listesi yenileniyorSpotify'ın beğenilen şarkılar listesi yenileniyor

PAYLAŞ