Spotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleşti - Haberler - indir.com

Spotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-25 11:41:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasındaki şirketler arasında rekabet ve savaş tüm hızıyla devam ediyor. Bunlardan birisi olan Apple ve Epic Games arasında yaşanan sürtüşme ve sorun başka bir boyuta taşındı. Epic Games, Apple’ın uygulama için satın alma protokolünü atlattığı için başı belaya girmişti. Epic Games ise Apple’ın almış olduğu yüzde 30’luk payın bir hayli fazla olduğunu ve kullanıcıları sömürdüğünü belirterek Apple’a kafa tutmuştu. Apple ise bu durum üzerine Epic Games’in oyunu olan Fortnite’ı App Store’dan kaldırarak bir hamle yapmıştı.

Apple’a karşı 3 şirket birleşti

Into The Breach, Epic Games mağazasında ücretsizInto The Breach, Epic Games mağazasında ücretsiz

Apple’ın ticaret politikasının tekelleşmeye gittiğini düşünen, Match, Spotify, Tinder ve Epic Games, Apple’a karşı birleşerek kar amacı gütmeyen bir ortaklık oluşturdular. App Fair Alliance olarak adlandırılan bu ortaklığın amacı ise Apple’ın App Store politikasına itiraz etmek, yasal ve düzenleyici hakları savunmak olarak belirlenmiş durumda. Match, Epic Games ve Spotify’a ek olarak kuruluşun diğer üyeleri arasında Blix, Basecamp, Blockchain.com, Deezer ve Tile gibi şirketler de bulunuyor.

Diğer yandan Avrupa’dan Avrupa Yayıncılar Konseyi, Avrupa Haber Medyası ve Protonmail’den geliştiriciler de bu gurubun içinde yer alıyor. Epic Games, Kaliforniya’daki ABD Federal Mahkemesi’nde tekel olduğu iddiası ile Apple’a dava açarken, Spotify’da Avrupa Birliği’nde Apple’ karşı bir antitröst davası açtı. Bakalım Apple ile Epic Games arasında yaşanan bu durumlar nasıl ilerleyecek ve ne gibi sonuçlar ortaya çıkacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg, Apple-Epic Games gerilimine dahil oldu!Mark Zuckerberg, Apple-Epic Games gerilimine dahil oldu!
Railway Empire ve Where The Water Tastes Like Wine Epic Games mağazasında ücretsizRailway Empire ve Where The Water Tastes Like Wine Epic Games mağazasında ücretsiz

PAYLAŞ