Spotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulundu - Haberler - indir.com

Spotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-07 13:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu olan Spotify, uygulamasına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Platformunu sürekli güncel tutarak her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaya devam eden şirket, şimdi ise yeni almış olduğu bir patent ile Spotify videolu içerik paylaşımı gibi bir özelliğe sahip olabilir. Şuan için pazarda TikTok ve Snapchat gibi uygulamalarda yer alan bu özelliğin bir benzer Spotify tarafından patentlenmiş olduğu gözüküyor. Kullanıcıların müziğe eklenen kısa biçimli video anlarını paylaşmalarına olanak sağlayacak gibi duran bu yeni özellik şimdiden merak edilmeye başlandı diyebiliriz.

Spotify’a TikTok benzeri özellik geliyor

Spotify ilk espor ortaklığı ile League of Legends yayınları yapacakSpotify ilk espor ortaklığı ile League of Legends yayınları yapacak

Hikayeler özelliğini seven ve her platformda kullanan kullanıcılar, Instagram’ın Reels özelliği ile de kısa içerikli videolar paylaşmaya başladılar. Durum böyle olunca ise Spotify’da kullanıcıların videoları anlarını paylaşması için girişimlere başlamış olduğu gözüküyor. Popüler bu platform kısa süre önce videolu podcast’leri tanıtmıştı. Müzik videoları da dahil olmak üzere sanatçıların görsel ve işitsel zenginliğini artırmayı hedefleyen bu özellik şimdi ise Spotify’ın geneline yayılmaya hazırlanıyor.

Patentin detaylarına gelecek olursak ise Spotify’in medya sunucularından seçip kendi videolarına uygulayabildikleri TikTok benzeri bir ekosistem için bir çerçeve oluşturmak istediği gözüküyor. Bu videoları paylaşma yeteneği başkalarının aynı anda çalan şarkının adını ve sanatçıyı görmesine olanak sağlayacak. Sistem, bir kullanıcının bir video anı oluşturmak üzere, medya içeriğinin şarkı verilerinin ve bir ses klibi ile ilişkili bir şarkının müziği veya diğer medya içeriği oluşturmayı sağlıyor. Bunun yanı sıra oluşturulan müzikleri, video ile ilişkilendirilmesine olanak sağlıyor. Bu şekilde tanımlandığı zaman TikTok’taki gibi kısa videolar akla geliyor. Bakalım TikTok benzeri bir özelliğin Spotify’a geleceğini görecek miyiz ilerleyen günlerde resmi olarak belli olması bekleniyor.


Yazın en çok dinlenen şarkılarını Spotify açıkladıYazın en çok dinlenen şarkılarını Spotify açıkladı
Spotify, Türkiye'de de Haftalık Keşif Sponsorluk özelliğini sunduSpotify, Türkiye'de de Haftalık Keşif Sponsorluk özelliğini sundu

PAYLAŞ