Spotify tarafından gönderilen gizemli USB bellekler - Haberler - indir.com

Spotify tarafından gönderilen gizemli USB bellekler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-24 13:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Siber güvenlik mağduru olmamak için her kullanıcının bildiği gibi şüpheli herhangi bir USB’yi bilgisayarınıza takmamalısınız. Her ne kadar bu USB dünyanın en popüler platformlarından biri olan Spotify’den gelse bile!

Spotify son dönemlerde özellikle Türkiye’de yeni yıldan itibaren abonelik fiyatlarının yükseleceği ile ilgili haberlerle gündeme gelirken yurt dışında oldukça şaşırtıcı bir haberle gündeme oturdu. Bildiğiniz üzere gelişen teknoloji olası birçok riski beraberinde getirdiğinden kullanıcılar arık bu konuda daha dikkatli olmak zorunda. Hack mağduru olmak istemeyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken en temel şeyler ise şüpheli linklere tıklamamak ve şüpheli herhangi bir USB’yi bilgisayarlara takmamak! Tabi USB devri geride kaldı artık her şey E-mail ile gönderiliyor diyebilirsiniz ama yanılıyorsunuz! Görünüşe göre USB’yi o kadar da eski bulmayan Spotify bu yoldan bir reklamın daha eğlenceli olacağı fikrine varmış.

TikTok'un geliştiricisi ByteDance, Spotify'a rakip bir uygulama test ediyorTikTok'un geliştiricisi ByteDance, Spotify'a rakip bir uygulama test ediyor

Spotify’den basın mensuplarına tatsız şaka!

Yurtdışındaki bir teknoloji haber platformunun yayınladığı habere göre dünyanın en popüler dijital müzik platformları arasında yer alan Spotfy gizemli gibi görünen USB’leri basın görevlilerine göndermiş. USB belleklerin üzerinde ise sadece “Play Me (Oynat Beni) yazılıymış. Elbette ki bu USB’ler bazı basın mensupları tarafından doğrudan çöpe atılmış. Çünkü ilk etapta baktığınızda artık 2020’li yıllara başlarken bir dijital platformdan USB almak hiç de mantıklı değil. Hatta bu durumun hackerler tarafından zekice kurgulanan bir hackleme sistemi olması imkanı bile var. Bu durumda bazı basın mensupları gönderilen USB’leri kişisel verilerinin yer aldığı bilgisayarlarında denemeyi pek de akıllı bulmamış.

Spotify'dan Barack Obama'ya iş teklifi

 

Hatırlarsanız buna benzer bir durumla geçtiğimiz aylarda Netflix gündeme gelmişti. USB’ler Netflix şirketinden gönderiliyormuş gibi kurgulanmış ve bir karmaşaya neden olmuştu. Ancak Spotify’den gönderilmiş gibi duran USB’lerin içerisinde ne olduğunu merak eden TechCrunch ekibi, USB’yi Unbuntu işletim sitemine sahip olan yedek bir bilgisayarda denemeye karar vermiş. USB’yi bilgisayara taktıktan sonra ekibin karşısına çıkan ise “This is Alex Goldman, and you’ve just been hacked” (Bu Alex Goldman ve siz hacklendiniz!)” diyen bir ses dosyası olmuş. Bu durum aslında Spotify tarafından sadece tasız bir şaka olduğu belirtmekte fayda var. Söz konusu ses dosyası Spotify’nin yeni podcast tanıtımı. Söz konusu USB’yi çöpe atmadan kişisel bilgisayarında kaç muhabirin denediği bilinmemekle birlikte Spotify’den bu oldukça ilginç ve tatsız reklam içinde hiçbir açıklama gelmedi.


İlgili uygulamalar
Sevilen Spotify özelliği YouTube Music'e geldiSevilen Spotify özelliği YouTube Music'e geldi
Spotify yepyeni bir öneri sistemi test ediyorSpotify yepyeni bir öneri sistemi test ediyor

PAYLAŞ