Spotify

Spotify "Sosyal dinleme" özelliğini kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-13 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler çevrimiçi müzik dinleme servislerinden olan Spotify, yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise kullanıcılarına yeni bir “sosyal dinleme“ adlı özelliğini sundu. Müzik dinleme servisleri arasında en fazla kullanıcıya sahip ve işlevselliği bulunan Spotify, yeni özelliği sayesinde sosyal dinleme altyapısı ile karşımıza geliyor. İlk etapta Jane Manchun Wong tarafından tespit edilen bu yeni özellik ifade edilene göre Android tarafında ücretli Premium üyeler tarafından şuan için aktif olarak kullanılabiliyor. Kısa bir süre sonra ise iOS tarafı dahil olmak üzere tüm kullanıcılar için bu özelliğin sunulması bekleniyor. Özellik temel olarak birden fazla arkadaşın beraber bir şekilde müzik dinlemesine olanak sağlayacak.

Spotify’a işlevsel yeni bir özellik geliyor

Spotify'dan video podcast hamlesiSpotify'dan video podcast hamlesi

Bu söz konusu altyapı ile herkes kendi cihazı üzerinden bağlantı gerçekleştirecek ve tek bir listeye canlı bir şekilde müzik dahil edebildiği gibi kontrol edebilecek. Bu sayede ise ortak dinlemeler gerçekleştirebilecekler. Hızlı bir bağlantı gerçekleşmesi için kod sistemi dahil eden şirket, geniş özelleştirme imkanı tanıyarak sıkı arkadaşları ve çiftleri fazlasıyla memnun edecek bir özellik olmasını hedefliyor. Şirketin platform kapsamında kullanıcılarına sunmuş olduğu özellikler ve imkanlar ise sürekli bir şekilde artmaya devam ediyor.

Spotify servisi bir süre önce iOS ve Android tarafına sunduğu güncelleme ile Premium kullanıcılar için çalma listesinden şarkı gizleme özelliğini de sunmuştu. Bu sayede şirket hazırlamış olduğu listelerde istemediğiniz şarkı parçalarını kolay bir şekilde gizleme imkanı da sunmuş oldu. Spotify’ın bu özelliği başka kullanıcıların hazırlamış olduğu çalma listelerinde de kullanmak mümkün oluyor. Bu sayede Premium kullanıcılar için oldukça memnun eden bir özelliğin olduğunu belirtebiliriz. Sosyal dinleme özelliğinin ise yakın zamanda hem Android hem de iOS cephesi için gelmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Spotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştirilerSpotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştiriler
Spotify saniyede 30.000’den fazla bağlantıyı gözler önüne seriyorSpotify saniyede 30.000’den fazla bağlantıyı gözler önüne seriyor

PAYLAŞ