Spotify sesli kitap özelliğini test ediyor - Haberler - indir.com

Spotify sesli kitap özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 18:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Merkezi İsveç olan müzik platformu Spotify, bu hafta itibariyle sesli kitap özelliğini test etmeye başladı. Kullanıcılara klasik edebiyattan 9 farklı ese sunan bu şirket, başarılı olursa bu özelliği kalıcı bir hale getirerek platforma yeni kitaplar eklemeye başlayacak. 

Dünyanın en çok kullanılan müzik dinleme platformu Spotify, geçtiğimiz pazartesi günü platformda Sesli Kitap denemelerine başladı. Şirket, henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da klasik edebiyattan 9 farklı eser, başarılı ustanın seslendirmesi ile beraber kullanıcıların beğenisine sunuldu. Popüler platform Spotify, sadece eserlerin sesli versiyonlarını sunmakla kalmamış, aynı zaman içerisinde ünlü Harvard profesörü Glenda Carpio'nun eserler hakkında yaptığı eleştirilere de yer vermiş. 

Telefondaki diğer müziklerde Spotify'da dinlenebilecekTelefondaki diğer müziklerde Spotify'da dinlenebilecek

Spotify, Audible'a güçlü bir rakip olabilir

İsveç merkezli olan bu şirket, geçtiğimiz yıl içerisinde Harry Potter at Home adlı eserin seslendirmelerini platform üzerinden paylaştı fakat sesli hitap sektöründe beklediği etkiyi elde edemedi 9 farklı eserin yer aldığı yeni bir girişim ile beraber Sportify, Amazon’un Audible adlı sesli kitap platformuna rakip olacak gibi görünüyor. 

Söz konusu bu yeni özellik, hem Premium hem de ücretsiz kullanıcılara direk olarak sunuyor. Fakat bu özelliğin şu an için test aşamasında olduğunu ve Spotify'ın bu özelliği kalıcı bir şekilde sunup sunmayacağı ise şu an için belli olan bir durum değildir. Bu özelliğin beğeni kazanması halinde kullanıcılar için Spotify'da farklı alanlar yaratılmış olacak. 

Spotify Sesli Kitap özelliğine eklenen kitaplar

Mary Shelley,  Frankenstein / Seslendirme: David Dobrik

Frederick Douglass, Özgürlük Yolu: Amerikalı Köle / Seslendirme:  Forest Whitaker

Kate Chopin, Uyanış / Seslendirme: Hilary Swank

Jean Toomer, Cane / Seslendirme: Audra McDonald

Charles Dickens, Büyük Umutlar /  Seslendirme: James Langton

Nella Larsen, Passing / Seslendirme: Bahni Turpin

Stephen Crane, Kanlı Madalya / Seslenirme: Santino Fontana

 


İlgili uygulamalar
Spotify'a telefondaki diğer müzikleri dinleme özelliği nasıl çalışacak?Spotify'a telefondaki diğer müzikleri dinleme özelliği nasıl çalışacak?
Spotify günlük ve haftalık abonelik sistemleri için harekete geçtiSpotify günlük ve haftalık abonelik sistemleri için harekete geçti
Spotify erişim sorunuyla gündemdeSpotify erişim sorunuyla gündemde

PAYLAŞ