Spotify, sanatçıların takipçilerine bildirim göndermesini sağlayacak - Haberler - indir.com

Spotify, sanatçıların takipçilerine bildirim göndermesini sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-25 17:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Spotify’den sanatçılara yönelik yeni bir güncelleme geliyor. Spotify’de şarkı paylaşan sanatçılar artık bir miktar ücret karşılığında dinleyicilerine bildirimler gönderebilecekler!

Son dönemlerde dijital müzik kütüphaneleri arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Bu durumda en büyük etkenlerden biri de geçtiğimiz sene bu piyasaya dahil olan YouTube Music’in artık Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede gittikçe daha popüler bir hale gelmesi. Dünyanın en büyük ve en popüler dijital müzik kütüphanesi olan Spotify’i zorlayan ve yavaşça geride bırakan YouTube Music, Spotify’nin kullanıcı kaybetmesine de neden oldu.

O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi!O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi!

Hal böyle olunca İsveç merkezli uygulama için rekabette gittikçe zorlaşıyor. Popülaritesini korumakta güçlük çekmeye başlayan Spotify ise çeşitli güncellemelerle uygulama deneyimini arttırarak hem sanatçılara, hem de kullanıcılara hitap etmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz senelerde güncellemeleriyle başarılı olan Spotify’nin aynı başarısını ne oranda devam ettireceği şuan gizemini korusa da, platformdan sanatçılara yönelik yeni bir güncelleme geldi.

Sanatçılar dinleyicilerine bildirim gönderecek!

Spotify Mobil Uygulaması Yenileniyor!

Günümüz itibariyle Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde test edilmeye başlanan özellik, Spotify’de şarkı paylaşan sanatçıların belirli bir ücret ödeyerek kendisini takip eden dinleyicilerine yeni şarkı yüklediklerinde bildirim gönderebilmelerini sağlıyor. Bunun yanı bildirimde bir nevi öne çıkarma özelliğinden bir yol izleyen platform, bu bildirimleri kullanıcıların bildirim ekranına vermek yerine kullanıcılar uygulamayı açtıklarında tam ekran olarak karşılarına çıkmasını sağlayacak.

Ancak söz konusu güncelleme hakkında kafaları karıştıran bir detay da var. Bu özellik sanatçılar açısından sevindirici bir özellik olabilecekken platform söz konusu özelliğin Premium üyeleri tarafından kullanılıp kullanılmamasını isteğe bırakıyor. Kısaca normal üyeliğe sahip olan kullanıcılar bu bildirimlerle sık karşılaşacakken, Premium üyeliği bulunan kullanıcılar dilerlerse bildirimleri devre dışı bırakabilecek.

Spotify Premium üyeliğe mi teşvik ediyor?

Spotify Premium'a Önemli Yenilikler Geldi

Sevdiği sanatçıları daha yakından takip etmek isteyen kullanıcılar için başarılı bir özellik olarak değerlendirebilecek olan bu güncelleme ile birlikte bildirimler telefonunuzun ana bildirim ekranına düşmeyeceği için de sinir bozucu bir hale gelmeyecek.  Bildirimlerle karşılaşmak istemeyen Premium üylerini düşünen platformun bu özelliği sanatçılara belirli bir ücret karşılığında sunacağını düşünürsek bildirimleri kapatma imkanı tanımasının kullanıcı açısından olumlu, sanatçı açısından olumsuz yönleri bulunuyor. Zira bu özellik takip ettiğiniz sanatçı ne kadar fazlaysa uygulamadan bir o kadar bildirim almanız demek. Sanatçıların dinleyicileriyle daha yakın bir iletişim kurmasını sağlayabilecek bu yeni özelliğin Spotify’nin kullanıcıları Premium üyeliğe teşvik etmek için de sunduğu düşünülebilir.


İlgili uygulamalar
Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi?Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi?
Spotify, abonelerine ücretsiz Google Home Mini dağıtıyorSpotify, abonelerine ücretsiz Google Home Mini dağıtıyor

PAYLAŞ