Spotify sanatçıların şarkılarını doğrudan platforma yüklemesine izin veriyor - Haberler - indir.com

Spotify sanatçıların şarkılarını doğrudan platforma yüklemesine izin veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 15:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Bağımsız sanatçıların bir plak veya diğer şirketlere ihtiyaç duymadan şarkılarını doğrudan Spotify platformuna yüklemesini sağlayan özellik hakkında çalışılıyor. Bu özelliği şuan da beta etiketiyle kullanıma sunuldu. Normal şartlar altında bir plak şirketine bağlı olmayan sanatçılar, Tunecore gibi üçüncü taraf şirketlere belli bir ücret ödeyerek şarkılarını Spotify'a yükleyebiliyordu.

Spotify sanatçıların şarkılarını doğrudan platforma yüklemesine izin veriyor

Bu yeni özellikle  beraber şarkılar, SoundCloud'da olduğu gibi yüklenir yüklenmez dinlenebilir olmayacak. Sanatçıların eserleri üzerinde biraz daha fazla kontrol sahibi olmak isteyen Spotify, şarkının erişime açılış tarihinin belirlenmesini de eser sahibine bırakıyor. Bu programa dahil olmak isteyen müzisyenler, karşılarına çıkan bir arayüz üzerinden şarkı ve şarkıya eşlik edecek olan görseli platforma yükleyebilecek. Ayrıca bu şarkının çıkış tarihini seçebilecek ve ekstra bilgi girebilecek. En önemli nokta ise sanatçılar bu özellikten ücretsiz yararlanabilecek.

Spotify Android ile Artık Çalma Listeleri DüzenlenebilecekSpotify Android ile Artık Çalma Listeleri Düzenlenebilecek

Şirket sanatçılara, yayın için planladıkları çıkış tarihinin beş gün öncesinde şarkılarını yüklemelerini öneriyor. Bu beş günlük süreç içerisinde Spotify, telif hakkı ihlalini belirliyor. Şarkının iş ortakları tarafından da platforma yüklenip yüklenmediğini kontrol eden Spotify, sanatçılara analiz yapmayı ve sayfa kişiselleştirmeyi de araçlarının arasına sunacak. Doğrudan Spotify'a yüklenen eserler için ise nasıl bir telif ücretleri isteneceği ise şuanlık bilinmiyor. The Verge sitesinde dolaşan bazı bilgilere göre Spotify'ın içerik oluşturucu pazarının kıdemli şefi olan Kene Anoliefo bu bilgileri açıkladı. Anoliefo, şirketin sanatçılara kendi gelirinin yüzde 50'sini ve yükledikleri şarkılarının telefinin tamamının verileceğini belirtti. Ödemeler konusunda basit bir iş gerçekleştirdiklerini söyleyen Anoliefo, sanatçılara aylık bazda ödeme yapılacağını da açıklamalarına ekledi. 

Spotify, yeni özelliğini birkaç aydır VIAA ve Michael Brun gibi sanatçılarla test ediyordu. Şirket tarafından yapılan duyuruya rağmen, sadece şirketin davetiye gönderdiği sanatçılar bu özellikten yararlanabiliyor. Hala test aşamasında bulunan bu özellik, sanatçılardan gelecek olan geri bildirimler sayesinde kapsama alanının daha da genişleteceği bilgisini verdi. Spotify'ın bu son hamlesinin bağımsız müzisyenlerin sesini daha kolay duyurmak için olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız sanatçılar için ise bu özellik tam anlamıyla bir fırsat. 


Spotify Lite Android Uygulaması YayınlandıSpotify Lite Android Uygulaması Yayınlandı
Spotify araç kullananlar için sade arayüz testine başladıSpotify araç kullananlar için sade arayüz testine başladı
Spotify Adcolony İşbirliği ile 3 Yeni Ürün DuyurduSpotify Adcolony İşbirliği ile 3 Yeni Ürün Duyurdu

PAYLAŞ